«Έγραψε ιστορία» η Εθνική Νέων

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 18:44
UPD:18:57
twitter/England
A- A A+

Τη μεγαλύτερη, ίσως, νίκη στην Ιστορία της πέτυχε η Εθνική Νέων στο Μπέρτον επί της Αγγλίας με 2-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Elite Round του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U19.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ελληνική ομάδα καθίσταται πλέον ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στις «8» κορυφαίες της Ευρώπης, αρκεί να νικήσει την ερχόμενη Τρίτη (26/03) την Τσεχία.

Απέναντι σε παίκτες που αγωνίζονται στις ακαδημίες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως της Μάντσεστερ Σίτι, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Άρσεναλ, της Λίβερπουλ και της Τσέλι, η ομάδα του Γιάννη Γκούμα όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά κατάφερε να φύγει με ένα ιστορικό «διπλό» που την φέρνει στην κορυφή του 2ου ομίλου της διοργάνωσης.

Η ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Δανία (2-2) δεν επηρέασε καθόλου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που με εξαιρετική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης πέτυχε αυτό που λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να κάνει. Η Εθνική αιφνιδίασε τα «Τρία Λιοντάρια» στο 34΄ με τον Λιάβα να σκοράρει μετά από ασίστ του  Μελιόπουλου, ενώ 69΄ ο Διαμαντής έδωσε σημαντικό προβάδισμα με το 2-0 μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπότου.

Το μόνο που κατάφεραν οι Άγγλοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις (2-1) με πέναλτι του Γκιμπς-Γουάιτ. Πλέον η Εθνική Νέων κρατά την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη την Τρίτη επί της Τσεχίας εξασφαλίζει το «εισιτήριο» για τις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η ενδεκάδα (Γιάννης Γκούμας): Νικοπολίδης, Λύρατζης, Διαμαντής, Αντζουλάς, Μιχαηλίδης, Μπότος, Μελιόπουλος, Τσιγγάρας, Λιάβας (64’ Βιταλιώτης), Εμμανουηλίδης, Σέχου (53’ Τσαούσης).

Η βαθμολογία του γκρουπ:

1. Ελλάδα   4  -2αγ.
2. Αγγλία    3  -2αγ.
3. Δανία     1  -1αγ.
4. Τσεχία    0  -1αγ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις