Κάλεσμα συμπόρευσης, προκειμένου το ΚΚΕ να ισχυροποιηθεί σ’ όλες τις εκλογικές μάχες, απηύθυνε το βράδυ του Σαββάτου, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» τόνισε, μεταξύ άλλων.
«Ήρθε η ώρα να πούμε: Αρκετά, δεν πάει άλλο» επεσήμανε στη συνέχεια, και συμπλήρωσε: «Όλοι εμείς που φορτωθήκαμε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία μνημόνια, δεν πιστεύουμε στα παραμύθια περί του δήθεν τέλους των μνημονίων. Γιατί ξέρουμε πως (...) είναι εδώ τα μνημόνια διαρκείας της Ευρωπαϊκής καπιταλιστικής Ένωσης, στην οποία πίνουν νερό και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα».
Υπογράμμισε δε, ότι ακόμη και οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη δεν στοχεύουν στην ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αλλά στην εξασφάλιση των τραπεζών. «Στόχος είναι η πάση θυσία αποπληρωμή των δανείων. Το ομολογούν και μόνοι τους όταν λένε ότι θέλουν να διευκολύνουν τους φορολογούμενους να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, τα χρέη τους στα ταμεία και την εφορία με σχήματα δόσεων».
Κάνοντας ειδική μνεία στην παιδεία και στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα εξετάσεων, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο «κάνει το σχολείο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο, με περισσότερα φροντιστήρια και λιγότερες γνώσεις για τους μαθητές». «Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γαβρόγλου, ξέρουν πολύ καλά ότι το νομοσχέδιό τους έχει ήδη απορριφθεί από τους μαθητές, από το μαθητικό κίνημα».
Σ’ άλλο σημείο της παρέμβασής του, επανέλαβε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «μοιάζουν στα στρατηγικά, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού, ζητήματα σαν δυο σταγόνες νερό». «Οι επιμέρους διαφορές στα προγράμματά τους, απλά επιβεβαιώνουν τη στρατηγική τους σύγκλιση».
Όσον αφορά τέλος, τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουτσούμπας τη χαρακτήρισε ως επαίσχυντη, καθαρά αμερικάνικη και ΝΑΤΟϊκή, ενώ πρόσθεσε ότι ως μοναδικό στόχο είχε, όχι βέβαια τη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά το να μπει «η "Σεβέρνα Μασεντόνια" στο ΝΑΤΟ».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ