Αυλαία της 23ης ημέρας σε «Βικελίδης» και «Ζωσιμάδες»

Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 12:58
UPD:13:40
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
A- A A+

Με τη διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και η αυλαία ανοίγει σήμερα με δύο συναντήσεις, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στους «Ζωσιμάδες», όπου Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχονται ΑΕΚ και Ξάνθη.

Ο Άρης βρίσκεται στην προνομιούχο πέμπτη θέση, χάρη στα καλά αποτελέσματά του μέσα στο 2019 και την αστάθεια των ομάδων που τον ακολουθούν. Οι «κίτρινοι» είναι 5 αγώνες χωρίς ήττα, κάτι που έχει να συμβεί από τον Μάρτη του 2012, όταν συμπλήρωσαν 9 παιχνίδια χωρίς να χάσουν.

Στο «Βικελίδης» έχει μεγάλο πρόβλημα στο γκολ, καθώς σκόραρε ως τώρα μόλις 12 φορές, ενώ έχει 14 γκολ εκτός έδρας. Η δυσκολία στο γκολ αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι από τα 12 γκολ της έδρας του, μόνο τρία μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ φαίνεται ότι συμφιλιώνεται με την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, αν και ελπίζει ακόμα για τη δεύτερη, ενώ απειλείται και από τον Ατρόμητο. Με τον Απόλλωνα έκανε την όγδοη νίκη της στα 11 τελευταία παιχνίδια, όπου έχασε μόνο στο Καραϊσκάκη με το ευρύ 4-1. 

Είναι το όγδοο στη σειρά παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, που ο Άρης θα κατέβει με διαφορετικό προπονητή! Και το τέταρτο στη σειρά, που το ίδιο συμβαίνει και με την ΑΕΚ.

Τελευταίος προπονητής του Άρη που πρόλαβε να ξαναπαίξει αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν ο Έκτορ Κούπερ! Από τότε έχουν καθίσει στον πάγκο του Άρη διαδοχικά Μιχαλήτσος, Τσιώλης, Μανουέλ Μασάδο, Κατσαβάκης, Αλκαράθ, Πάκο Ερέρα και τώρα Παντελίδης!

Το πιο... αμφίρροπο ζευγάρι στην ιστορία της Super League συνθέτουν ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη. Τα περισσότερα ματς στην ιστορία τους έχουν τελειώσει ισόπαλα και συγκεκριμένα τα 12 από τα 23, ενώ ειδικά στην έδρα του ΠΑΣ η ισοπαλία είναι... μόνιμη, αφού στα 11 παιχνίδια έχουμε οκτώ ισοπαλίες, εκ των οποίων οι τέσσερις στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια.

Ο ΠΑΣ νίκησε για δεύτερη και τελευταία φορά τον Σεπτέμβρη του 2013, ενώ η Ξάνθη έχει νικήσει μόνο μια φορά, τον Νοέμβρη του 2011. Ανεξάρτητα έδρας, η Ξάνθη είναι αήττητη στα πέντε τελευταία μεταξύ τους. Από το 2012 ως το 2016 ο ΠΑΣ έκανε και τις έξι νίκες που έχει με την Ξάνθη, ανάμεσα σε αυτές και τα τέσσερα «διπλά».

Μια ισοπαλία δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη, ειδικά για τους γηπεδούχους. Με δύο διαδοχικές ήττες ο ΠΑΣ βλέπει τον Λεβαδειακό να τον πλησιάζει στον ένα βαθμό και τον ΟΦΗ να είναι ακόμα σε απόσταση βολής.

Η Ξάνθη προέρχεται από την ήττα στην έδρα της από τον Λεβαδειακό, που «έβαλε φωτιά» στην ουρά, αλλά απομάκρυνε την ακριτική ομάδα από την πέμπτη θέση. Επτά βαθμούς από τον Άρη και με άλλες τρεις ομάδες ανάμεσά του, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για την Ξάνθη. Δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια της, με τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις