Εκείνοι που χρησιμοποιούν πιάτα μπλε χρώματος για το φαγητό τους, τρώνε τελικά λιγότερο, σύμφωνα με τον Γερμανό ψυχολόγο Χάραλντ Μπράεμ.
Όπως ανέφερε ο Γερμανός επιστήμονας στη FAZ, το μπλε χρώμα χαλαρώνει, κάνοντας πιο αργή και την κατανάλωση του φαγητού, με αποτέλεσμα να νιώθει κανείς ότι έχει χορτάσει τρώγοντας λιγότερο.
Κατά τον 74χρονο επιστήμονα -ο οποίος εργάστηκε για πολλά χρόνια στη διαφημιστική βιομηχανία, μέχρι το 1981, όταν ήταν υπεύθυνος για την ψυχολογία των χρωμάτων στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Βισμπάντεν- το κίτρινο και το κόκκινο, από την άλλη πλευρά, είναι χρώματα που αυξάνουν την όρεξη και την κατανάλωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόκκινο χρώμα οδηγεί επίσης σε ταχύτερη κατανάλωση και γι’ αυτό συναντάται συχνά σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού.
Κατά τον 74χρονο ψυχολόγο, η αντίδρασή μας στα χρώματα είναι «περασμένη» στον γενετικό μας κώδικα, κάτι που εξηγεί, για παράδειγμα, γιατί ταυτίζουν πολλοί με τον κίνδυνο το κόκκινο, χρώμα της φωτιάς και του αίματος.
Όπως τονίζουν πάντως Έλληνες διατροφολόγοι, τους οποίους επικαλείται το ΑΜΠΕ, η υγιεινή διατροφή δεν πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά στα χρώματα, αλλά απαιτεί περιορισμό των λιπαρών φαγητών και της ζάχαρης, σε συνδυασμό με αύξηση των ωρών άσκησης.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ