Στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, υποβλήθηκε, την Παρασκευή και σήμερα αντίστοιχα, από τη γενική επιθεωρήτρια Δηµόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), Μαρία Παπασπύρου, η προβλεπόµενη από τον ιδρυτικό νόµο 3074/02 ετήσια Έκθεση για τη Δημόσια Διοίκηση το 2017.
Σε αυτή περιλαμβάνονται η συνολική ετήσια δραστηριότητα της Υπηρεσίας, µε στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης στον δηµόσιο τοµέα, χαρακτηριστικές υποθέσεις που διερευνήθηκαν, νοµοθετικές και οργανωτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν, οι σχετικές με την πειθαρχική δικαιοδοσία της ενέργειες και τα αποτελέσματα του ελέγχου περιουσιακής κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων.
ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Επίσης περιλαμβάνονται οι αλλαγές στη νομοθεσία που αφορούν την Υπηρεσία του ΓΕΔΔ.
Μαζί με την ετήσια έκθεση ΓΕΔΔ υποβλήθηκε και η ετήσια έκθεση απολογισμού του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ), στο οποίο παρουσιάζεται η δραστηριότητα όλων των Σωμάτων και Υπηρεσιών Επιθεώρησης και Ελέγχου κατά το 2017.
Παραλαμβάνοντας την Έκθεση για τη Δημόσια Διοίκηση, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ιδιαίτερα φέτος θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και κατά την ακρόαση της γενικής επιθεωρήτριας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς, όπως σημείωσε, «είμαστε σε μια ευαίσθητη προεκλογική χρονιά και ταυτόχρονα υπάρχει η απαίτηση από την κοινωνία για αυστηρότητα και ενθάρρυνση της Δικαιοσύνης στα θέματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον. Είμαστε σίγουροι ότι από την πλευρά σας, με τους επιθεωρητές σας, κάνετε ό,τι μπορείτε σε αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Βούτσης, απευθυνόμενος στην κ. Παπασπύρου.
Από την πλευρά της, η γενική επιθεωρήτρια απάντησε ότι ως φορέας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν υπό αντίξοες συνθήκες, τονίζοντας ότι «τα πάντα είχαν είτε χαθεί, είτε καταστραφεί». Η ίδια ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις στην έρευνα οφείλονται κυρίως στο ότι συχνά χρειάζεται να ανακτήσουν δεδομένα, ακόμα και από παλαιά κατεστραμμένα μηχανήματα.