Νέα στοιχεία για τα στημένα παιχνίδια στο Καμπιονάτο

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 20:07
A- A A+

Το πρωτοφανές σκάνδαλο που συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο μετά την αποκάλυψη κυκλώματος στημένων παιχνιδιών και εξαγοράς διαιτητών στο οποίο πρωταγωνιστές ήταν παράγοντες της Γιουβέντους, έχει και οικονομικές συνέπειες.

Σήμερα στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, οι μετοχές της Γιουβέντους σημείωσαν πτώση 30 μονάδες, όπως και οι μετοχές της Φίατ στην οποία ανήκει. Το Χρηματιστήριο του Μιλάνου αναγκάσθηκε το μεσημέρι να αποσύρει τη μετοχή της Γιουβέντους. Πτώση, επίσης, έχουν και οι μετοχές της Λάτσιο, δεδομένου ότι στο σκάνδαλο αναφέρεται και το όνομα του προέδρου της, Λοτίτο.

Περίπου 10 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος στους οποίους έπαιζε και η Γιουβέντους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν σικέ. Ο γενικός διευθυντής Λ. Μότζι θεωρείται ο «νονός» του ιταλικού ποδοσφαίρου, αφού την τελευταία δεκαετία ήλεγχε τους διαιτητές επεμβαίνοντας με απροκάλυπτο τρόπο, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν μαγνητοφωνηθεί, διορίζοντας αυτούς που ήθελε σε κάθε ματς. Επίσης, με τον γιο του είχαν δημιουργήσει εταιρεία που ασχολούνταν με τις μεταγραφές 200 ποδοσφαιριστών, ήταν οι μάνατζερ πολλών προπονητών ώστε να καθορίζουν ουσιαστικά την πορεία του ιταλικού πρωταθλήματος. Αυτά είναι ορισμένα συμπεράσματα που αναφέρουν οι ανακριτές, που έκαναν την έρευνα, στο παραπεμπτικό τους σημείωμα προς τις αθλητικές αρχές.

Αναμένεται η ανώτατη αθλητική της χώρας, το CONI, να ορίσει αύριο επίτροπο και νέο διοικητικό συμβούλιο στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και στη συνέχεια να κρίνει ολόκληρο το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις