Οικονομία και Κοτζιάς «εμπόδια» στο κυβερνητικό αφήγημα

Στο Μαξίμου βλέπουν καθυστερήσεις στις αποφάσεις που επηρεάζουν συνολικά τον πολιτικό σχεδιασμό
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 10:01
UPD:10:03
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

 

Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε η κυβέρνηση και η μήνυση Κοτζιά σε μια στιγμή που η κυβέρνηση εξαπολύει κεντρική επίθεση κατά της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ στους τομείς της διαφάνειας και της διαφθοράς, προκαλούν έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου. 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ληφθεί θετική απόφαση για τις συντάξεις στις 19 Νοεμβρίου σε έκτακτο Eurogroup, γίνεται πιο δύσκολη από τη στιγμή που οι δανειστές βάζουν στο τραπέζι της συνολικής διαπραγμάτευσης την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τις 120 δόσεις και το «πακέτο» της ΔΕΘ.

Στο Μαξίμου βλέπουν καθυστερήσεις στις αποφάσεις που επηρεάζουν συνολικά τον πολιτικό σχεδιασμό, ενώ την ίδια στιγμή εκπέμπεται μεγάλη αμηχανία σε ό,τι αφορά το ζήτημα των αναδρομικών των συνταξιούχων που έχει γίνει κεντρικό, μετά τη γνωμοδότηση του ΣτΕ και τη δικαστική απόφαση υπέρ δύο συνταξιούχων.

Μέχρι σήμερα, το θέμα φαίνεται να χειρίζεται επικοινωνιακά ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος, σύντομα όμως θα περάσει σε κεντρική πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση, καθώς -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου. 

Σε αυτό το κλίμα, η μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά τάραξε τα νερά καθώς ήρθε σε μία στιγμή που η κυβέρνηση αφενός είχε θεωρήσει ότι είχε εκτονωθεί η αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αφετέρου λειτουργεί ως «αντίβαρο» στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να επιτεθεί κατά της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ στο πεδίο της διαφάνειας και της διαφθοράς. Ο κ. Κοτζιάς, που σήμερα παραχωρεί νέα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, «φωτογραφίζει» στη μήνυσή του τον κ. Καμμένο και το Μαξίμου, ενώ τα όσα λέει στη μηνυτήρια αναφορά του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μέχρι τώρα, το Μαξίμου δεν έχει αντιδράσει ούτε ανεπισήμως στην επιθετική κίνηση του κ. Κοτζιά, υπάρχει όμως έντονη ανησυχία ότι η συζήτηση αυτή θα ξανανοίξει και η προσπάθεια να θεωρηθεί το θέμα Κοτζιά λήξαν, θα αποτύχει τελικά.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για «συκοφαντική δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων» αναφερόμενος στην υπόθεση της καταγγελίας περί χρηματοδότησης της κυβέρνηση από τον Τζορτζ Σόρος, που  -κατά τον ίδιο- είχε κάνει ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον φάκελο της έρευνας που διέταξε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, μπαίνουν πλέον, πέραν των δημοσιευμάτων στα οποία αναφέρεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και το βίντεο από την συνέντευξη που παραχώρησε στο Κρήτη TV ο κ. Κοτζιάς και είχε αναφέρει πέραν των καταγγελιών του κ. Καμμένου ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών χρηματοδοτούνταν από τον Σόρος και την απαθή στάση του κ. Τσίπρα, στα όσα είχαν ακουστεί και είχαν συμβεί μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή