Φαρμακοποιοί: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 13:45
UPD:13:50
Δελτίο Τύπου
A- A A+

Με κεντρικό σύνθημα «Εμβολιάσου. Προστάτευσε τον εαυτό σου, την οικογένειά σου, την κοινωνία» ξεκίνησε σήμερα η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τον εμβολιασμό, με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Η δράση αυτή του ΠΦΣ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στο κέντρο της Αθήνας, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και συμμόρφωση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και φαρμακευτικής φροντίδας.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ειδικό σταντ ενημέρωσης έχει τοποθετηθεί στην αρχή της οδού Ερμού στο Σύνταγμα, ενώ η δράση υποστηρίζεται και από την  αναμετάδοση ραδιοφωνικών κοινωνικών μηνυμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων θα συνεχιστεί και σε θέματα που καθημερινά καλείται και μπορεί να διαχειριστεί ο φαρμακοποιός, όπως η συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η ενημέρωση του διαβητικού ασθενούς κλπ, πάντα σε συνεργασία και με την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκο Θεοδοσιάδη, «ο φαρμακοποιός δέχεται καθημερινά πλήθος ερωτήσεων των ασθενών μετά την επίσκεψη στον γιατρό. Κι αυτό γιατί η πρόσβαση στο φαρμακείο είναι άμεση κι ο φαρμακοποιός βρίσκεται εκεί για να απαντήσει. Η συνεισφορά του σε θέματα φαρμακευτικής φροντίδας είναι σημαντική και χρήσιμη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή