«Η Εσθονία θα πρέπει να σταματήσει να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το 2030»

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 20:15
wikimedia/Saeima - Ināra Mūrniece tiekas ar Igaunijas prezidenti

«Πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε ότι, εκτός από τις μεταφορές, η Εσθονία θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030», δήλωσε η πρόεδρος, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία στα νησιά του Ειρηνικού. 

A- A A+

Η Εσθονία θα πρέπει να επιδιώξει μια κατάσταση στην οποία το 2030 ο τομέας της μεταφοράς θα είναι ο μόνος που εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα, δήλωσε η Πρόεδρος Κέρστι Καλτζουλάιντ, σημειώνοντας ότι η Εσθονία πρέπει να λάβει υπ’ όψιν τις φωνές των μικρών νησιωτικών χωρών του Ειρηνικού που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή.

«Πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε ότι, εκτός από τις μεταφορές, η Εσθονία θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030», δήλωσε η πρόεδρος, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία στα νησιά του Ειρηνικού. «Η γνώση και η τεχνολογία είναι σε αρκετά καλό επίπεδο για αυτό σήμερα, σύμφωνα με τους ειδικούς για την πράσινη ενέργεια. Νομίζω ότι αξίζει μια συζήτηση», πρόσθεσε.

Κατά την επίσκεψή της στο Βανουάτου τη Δευτέρα και την Τρίτη, η Καλτζουλάιντ σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για την ασφάλεια ολόκληρων εθνών.

«Καταλαβαίνουμε καλά ότι η κλιματική αλλαγή είναι το κύριο μέλημα ασφάλειας των κρατών της Ωκεανίας, το οποίο σε μακρύτερη προοπτική θέτει σε κίνδυνο ολόκληρα κράτη και έθνη», δήλωσε κατά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό του Βανουάτου, Σάρλοτ Σαλγουάι Ταμπιμασμάς.

Η Εσθονή πρόεδρος ξεκίνησε την περιοδεία της στο Ειρηνικό επισκεπτόμενη την Αυστραλία και το Βανουάτου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Φίτζι και τη Νέα Ζηλανδία. Στα τέλη του μήνα αναμένεται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στις 2 Νοεμβρίου, για να συζητήσουν για την κλιματική αλλαγή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή