Καταδίωξη και συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών σε Θεσσαλονίκη-Ροδόπη

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 14:59
UPD:15:02
Ελληνική Αστυνομία

Το φορτηγό με το οποίο οι δύο διακινητές μετέφεραν 20 παράτυπους μετανάστες στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής.

A- A A+

Νέα περιστατικά καταδίωξης και σύλληψης για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος του κόμβου Λαγκαδά, δεν σταμάτησε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου ο 32χρονος προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά επτά αλλοδαπών που επέβαιναν στο όχημα, οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική Επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι είχαν μπει παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος είχε κλαπεί στις 15 Οκτωβρίου από περιοχή της ανατολικής Αττικής.

Με δικογραφία σε βάρος του, για προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπή, αντίσταση, απείθεια και συμμορία, ο 32χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Και στη Ροδόπη

Στο μεταξύ, ένας 40χρονος Έλληνας κι ένας 18χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν με φορτηγό στο εσωτερικό της χώρας 20 παράτυπους μετανάστες συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στο όχημα που οδηγούσε ο 40χρονος, ωστόσο αυτός δε συμμορφώθηκε, αντιθέτως συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο οδηγός ακινητοποίησε το φορτηγό και μαζί με τον 18χρονο συνοδηγό του, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή