Πρώτος τίτλος ATP για τον Τσιτσιπά

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 18:11
UPD:18:29
EPA/Soren Andersson/TT

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) επί του Λετονού, Έρνσεστς Γκούλμπις και κατέκτησε το τουρνουά Stockholm Open.

A- A A+

Ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά σε τουρνουά ATP είναι γεγονός.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) επί του Λετονού, Έρνσεστς Γκούλμπις και κατέκτησε το τουρνουά Stockholm Open.

Ογδόντα ένα λεπτά χρειάστηκε ο Τσιτσιπάς για να φθάσει στη νίκη, στην τρίτη του συμμετοχή σε τελικό επαγγελματικού τουρνουά (ATP).

Στην τρίτη του συμμετοχή σε τελικό της ATP, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει στον τίτλο χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα στον τελικό, από τη στιγμή που «έσπασε» το σερί του Γκούλμπις, που δεν είχε χάσει κανέναν τελικό (6-0 στο μονό, 2-0 στο διπλό) μέχρι και σήμερα (21/10)!  Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και βρίσκεται στο Νο145 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Γκούλμπις στο παρελθόν είχε βρεθεί μέσα στην πρώτη 10άδα!

Στο πρώτο game ο Τσιτσιπάς, αν και απειλήθηκε από τον Λετονό, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και με break στο 10ο game έφτασε στο 1-0 με 6-4.

Πάνω κάτω ίδια εικόνα και στο 2ο σετ, με τον Έλληνα τενίστα να κάνει και πάλι break στο 10ο game, για να πανηγυρίσει απόλυτα δικαιολογημένα τον πρώτο τίτλο ΑΤP στην καριέρα του, μέσα στη Στοκχόλμη.

Τις δύο προηγούμενες φορές που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό ενός τουρνουά ATP, ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ, τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στο Τορόντο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις