Η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, προτείνοντας υψηλότερους στόχους κατανάλωσης πράσινης ενέργειας και τιμωρώντας εκείνους που δεν ανταποκρίνονται στους στόχους αυτούς, ώστε να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση των κρατικών επιδοτήσεων στους παραγωγούς.
Η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας στον κόσμο έχει ως στόχο οι ανανεώσιμες πηγές να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 35% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2030, σύμφωνα με το αναθεωρημένο προσχέδιο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης που διέρρευσε στο Bloomberg. Προηγουμένως, η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο τα μη ορυκτά καύσιμα να καλύπτουν το 20% της κατανάλωσης ενέργειας έως το 2030.
Παρόλο που προωθεί την κατανάλωση ανανεώσιμης ενέργειας, η νέα πολιτική επιδιώκει επίσης να μετριάσει την επιβάρυνση της κυβέρνησης από τις επιδοτήσεις, αυξάνοντας τα έσοδα μέσω κυρώσεων για μη συμμόρφωση.
Η επιτροπή αύξησε επίσης τους στόχους κατανάλωσης μη υδροηλεκτρικής ενέργειας για το 2018 και το 2020 για ορισμένες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για την επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας να αυξήσει τη χρήση της στο 18% φέτος, από 13% που ήταν ο προηγούμενος στόχος. Έχουν επίσης τεθεί βραχυπρόθεσμοι στόχοι για περιοχές όπως το Γιουνάν και το Τσιντζιάνγκ.
Άλλες λεπτομέρειες από το σχέδιο περιλαμβάνουν την έκδοση πιστώσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γνωστές ως πράσινες πιστοποιήσεις, που θα χορηγηθούν σε παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίοι θα τις μεταφέρουν σε εταιρείες δικτύου. Τα πράσινα πιστοποιητικά μπορούν επίσης να μεταφερθούν σε άμεσους αγοραστές μεταξύ περιφερειών ή επαρχιών. Τα έσοδα από πράσινα πιστοποιητικά θα αφαιρεθούν από τις επιδοτήσεις που καταβάλλονται στους φορείς εκμετάλλευσης.