Ο Κάπερνικ κέρδισε την πρώτη μάχη

Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 13:32
UPD:15:07
EPA/JOHN G. MABANGLO
A- A A+

Ο αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Κόλιν Κάπερνικ, κέρδισε την πρώτη «μάχη» έναντι του NFL, που τον κατηγορεί για την ακτιβιστική στάση του κατά τη διάρκεια των αγώνων και των πολιτικών πεποιθήσεων του, διατηρώντας τον σε άτυπο εμπάργκο από τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Πρώην άσος της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο, ο Κάπερνικ έγινε γνωστός εκτός από τις ικανότητες του και για τη στάση του κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, όταν πριν από την έναρξη κάθε αγώνα του πρωταθλήματος αρνούνταν να σηκωθεί όρθιος.

Όπως αναφέρθηκε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το δικηγόρο του, Μαρκ Γκέραγκος, ο διαμεσολαβητής αποφάνθηκε υπέρ του Κάπερνικ, ο οποίος κατηγορεί τις 32 ομάδες του NFL, επειδή λόγω των πεποιθήσεών του δεν μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο αθλητής είναι χωρίς ομάδα από τις αρχές του 2017, ενώ τον περασμένο Μάιο το NFL, που ζητούσε δικαστικά να σταματήσει η κινητοποίηση του 30χρονου άσου, εξέδωσε νέους κανονισμούς, που επιτρέπουν στους παίκτες να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια του αμερικανικού ύμνου, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν στα αποδυτήρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις