Παπανδρέου: Η Ελλάδα να βγει από τη λογική ότι η μη πολιτική είναι πολιτική

Συνάντηση με Κ. Στεφανόπουλο
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 13:05
UPD:13:08

A- A A+

Την ανησυχία του για την πορεία της χώρας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο. Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και έγινε στο πλαίσιο των επαφών του κ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς και πολιτικές προσωπικότητες της χώρας για τη χάραξη νέας στρατηγικής στα εθνικά θέματα.

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και άλλες εντάσεις με την Τουρκία αν δεν υπάρξει μια νέα στρατηγική στην εξωτερική πολιτική και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις .

Ο κ. Παπανδρέου έστειλε παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία να τηρήσει απαρέγκλιτα τις υποσχέσεις και υποχρεώσεις της που έχει αναλάβει προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι τελευταία παρατηρείται μία διστακτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι με το Ελσίνκι είχε δοθεί στην Τουρκία ισχυρό κίνητρο για να τηρεί τις υποχρεώσεις της και το κίνητρο αυτό ήταν η απρόσκοπτη ενταξιακή πορεία, που είχε δημιουργήσει μία δυναμική η οποία χάθηκε λόγω της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Αναφερόμενος στον κίνδυνο νέων εντάσεων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ζει στην ανασφάλεια και να πληρώνει τους εξοπλισμούς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει άλλος δρόμος που συνίσταται σε δύο άξονες: πρώτος, η προστασία, η προώθηση και η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και δεύτερος η εμπέδωση ειρήνης και συνεργασίας με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα κόμματα να υιοθετήσουν τη νέα στρατηγική και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει την πρωτοβουλία του για να βγει -όπως είπε- η Ελλάδα από την ακινησία και την ατολμία και από τη λογική ότι η μη πολιτική είναι πολιτική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή