Περιφέρεια Κρήτης: Να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αποκόρωνας και Πλατανιάς

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 14:25
UPD:15:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  

A- A A+

Την κήρυξη των περιοχών των δήμων Αποκορώνου και Πλατανιά που επλήγησαν από τις πυρκαγιές την προηγούμενη εβδομάδα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά με έγγραφό της προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά και είχε αντικείμενο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις δύο πυρκαγιές.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές, η αποκατάσταση των υποδομών και η λήψη μέτρων εν όψει του χειμώνα μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, από τη φωτιά αποτεφρώθηκαν περίπου 7000 στρέμματα εκ των οποίων, όπως υποστήριξε, το 60% ήταν γεωργική γη, ενώ προσδιόρισε στο ένα εκατ. ευρώ το κόστος της αποκατάστασης για τις υποδομές του δήμου. Ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ απαιτείται ακόμα για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, αναφερόμενος στην πυρκαγιά στην περιοχή του Κακοπέτρου προσδιόρισε την καμένη έκταση περίπου στα 1500 - 2000 στρέμματα.

Κατά τη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, αναφέρθηκε στον βαθμό συνεργασίας που επέδειξαν κατά τις πυρκαγιές οι συναρμόδιες υπηρεσίες ευχαριστώντας δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Όπως ανέφερε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιάννης Μαραγκάκης, στις δύο πυρκαγιές τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν συνολικά 65 οχήματα, 170 άνδρες και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ η αστυνομία σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, Γιώργο Λιμπινάκη, συνέδραμε με προσωπικό 60 ανδρών και μέσα πυρόσβεσης.

Τέλος, στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη να επιχειρεί από την Κρήτη εκτός από τα δύο ελικόπτερα που σταθμεύουν σε Χανιά και Ηράκλειο και ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο τύπου Έρικσον.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή