Πεντέλη: Κάηκαν σπίτια στην Καλλιτεχνούπολη, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 17:11
UPD:19:49
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη είναι δασική πυρκαγιά στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας, όπου οι φλόγες βρίσκονται μεταξύ Πεντέλης και Νέου Βουτζά.

Η Πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε στις 16:59 για τη νέα αυτή φωτιά, κινητοποίησε άμεσα 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη, ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με πηγές της, ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ άλλα απειλούνται.

Προληπτικά απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, ενώ εκκενώνονται και τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, δήλωσε ότι το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Όπως είπε, η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, ένα χιλιόμετρο από τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά, στο βόρειο κομμάτι του οικισμού, ενώ λίγο πριν τις επτά η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και εισήλθε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές σπιτιών.

Λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος.

Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή