«Είναι προς το συμφέρον της χώρας να μη γίνουν τώρα εκλογές, όταν η οικονομία ανακάμπτει και προσπαθούμε να ξαναφέρουμε πίσω όρους ανάπτυξης που θα ωφελήσουν όλον τον ελληνικό λαό», ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αχρείαστο το κόψιμο των συντάξεων.
Με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Άμυνας, ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» επισήμανε ότι και ο ίδιος ο κ. Καμμένος είπε ότι η θητεία της κυβέρνησης τελειώνει τον Σεπτέμβρη του 2019, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν κύκλοι που θα ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015, ωστόσο, τόνισε με νόημα «έχουμε μια σταθερή απόφαση να αντισταθούμε και στις φανερές και στις υπόγειες και στις καταχθόνιες πιέσεις».
Στο πλαίσιο αυτό, και εν όψει της κύρωσης στη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα τη στηρίξει «ικανός αριθμός είτε ανεξάρτητων, είτε μεμονωμένων, είτε και βουλευτών που ανήκουν σε άλλους χώρους» γιατί, όπως είπε, «είναι μια εθνικά επωφελής συμφωνία».
Σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις που έχουν ψηφιστεί, διευκρίνισε ότι επρόκειτο για έναν εκβιασμό από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τα επιχειρήματα ότι ο ΕΦΚΑ θα ήταν ελλειμματικός και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να μεταφερθούν κεφάλαια από τον προϋπολογισμό, με συνέπεια η χώρα να μην πετύχει τα πλεονάσματα.
«Και στα δύο αυτά, ως συνήθως, το ΔΝΤ έπεσε έξω», είπε, ενώ σχολίασε ότι καθώς το κόψιμο των συντάξεων είναι αχρείαστο, σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, μπορεί να ξανασυζητηθεί και οι Ευρωπαίοι δεν έχουν λόγο, όταν θα καταρτίζεται ο προϋπολογισμός, να μη δεχτούν τη μη εφαρμογή του μέτρου.
Για την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα και τις σχετικές αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «ο κ. Μοσκοβισί δεν είπε πράγματα που δεν ξέραμε. Την πραγματικότητα είπε. Απλώς η πραγματικότητα είναι αντίθετη στην εικονική πραγματικότητα που είχε προσπαθήσει και η ΝΔ και ο φιλικός μαζί της Τύπος, που δεν είναι απλώς φιλικός, ουσιαστικά είναι ενορχηστρωμένος στην αντιπολιτευτική της τακτική».
Τέλος, για την υπόθεση Novartis ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε ότι «το ζητούμενο είναι να βρεθεί αν υπάρχει ανάμειξη πολιτικών στο σκάνδαλο».