Κακοκαιρία: Μετρούν τις πληγές τους σε Πέλλα και Δήμο Βόλβης

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 12:20
UPD:12:53
logospellas.gr
A- A A+

Εκτεταμένες ζημιές σε κεράσια, ροδάκινα και νεκταρίνια προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας στην περιοχή της Πέλλας, ενώ στον Δήμο Βόλβης συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αποζημίωση των ιδιοκτητών κατοικιών και επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

 «Οι παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βρίσκονται σε δεινή θέση μετά και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες επιδείνωσαν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της φετινής παραγωγικής περιόδου. Εκτός από τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έχουν υποστεί και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να επισπευστούν, κρίνεται αναγκαία η στήριξη των παραγωγών με μέτρα για την αποτελεσματική διάθεση των προϊόντων τους στις αγορές, με ικανοποιητική τιμή, για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους» δήλωσε η αν. αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά.

Εν τω μεταξύ, στον Δήμο Βόλβης αποκαθίστανται σταδιακά οι ζημιές από την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας. Συνεργεία του δήμου επιχειρούν στα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ στην αρχή δόθηκε προτεραιότητα στην αποκατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας και ειδικότερα του δικτύου ύδρευσης.

Με διάφορα μηχανήματα του δήμου, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιωτών και άλλων υπηρεσιών, συνεχίζεται ο καθαρισμός ρεμάτων, χειμάρρων και δρόμων, καθώς και ιδιωτικών χώρων, με εργασίες πλυσίματος και σκουπίσματος των δημόσιων χώρων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την αποζημίωση των ιδιοκτητών κατοικιών και επιχειρήσεων, που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή