Μια καινούργια φάση διαγράφεται στο τηλεοπτικό τοπίο με τις έξι άδειες δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι τώρα θα έχουμε ένα ρυθμισμένο τοπίο για την επόμενη δεκαετία.
«Διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο όπου τα κανάλια θα πληρώνουν για τις άδειες» είπε συγκεκριμένα μιλώντας στον Real fm, ενώ αναφερόμενος στη Ν.Δ. τόνισε ότι «στην πολιτική λίγη μεγαλοσύνη δεν βλάπτει. Ο νόμος 4339 εφαρμόστηκε και αν δεν ήταν στην αρχική του μορφή, αυτό οφείλεται στη Νέα Δημοκρατία και τις αρνήσεις της, που μίλαγε τότε για απεριόριστο φάσμα και ότι οι τέσσερις άδειες ήταν λίγες. Τώρα έχουμε έξι άδειες, βγήκε η απόφαση, θα έχουμε τίμημα, και είμαστε σε μια καινούργια φάση».
Μιλώντας για την έκπτωση του παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος, ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι ειδικά στην ενημέρωση γίνονται «τέρατα» και η δημοσιογραφική κοινότητα οφείλει να αυτορυθμιστεί.
Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δομικό πρόβλημα. Έχει μετατοπιστεί η στάση της από το Βουκουρέστι στη γραμμή Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και η σημερινή της γραμμή κάνει ανθρώπους που υπηρέτησαν τότε στο ΥΠΕΞ να δαγκώνουν τη γλώσσα τους σήμερα, σχολίασε ο κ. Παππάς.
Καλούμενος να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες και το ποιος τις οργανώνει, ο κ. Παππάς είπε ότι οφείλουμε να δούμε ποιος είναι ο χαρακτήρας αυτών των διαμαρτυριών. Σημείωσε δε ότι πολύς κόσμος που δεν είχε αντίληψη για τη συμφωνία, πίστευε σε μια προσβολή από τους γείτονες της αρχαίας ιστορίας των Μακεδόνων, και αυτό είναι κάτι που ρητά αναφέρεται στη συμφωνία, ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία, με σαφείς διατάξεις ενάντια σε κάθε αλυτρωτισμό, το απαραβίαστο των συνόρων κ.λπ.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια χωρίς καμία παραχώρηση όπως ακούγεται, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις για το παρελθόν του ζητήματος της ΠΓΔΜ.
Σχολιάζοντας τη στάση του υπουργού Άμυνας και των ΑΝΕΛ, ο Ν. Παππάς είπε ότι οι διαφωνίες αφορούν τους ΑΝΕΛ, ένας υπουργός μπορεί να διαφωνήσει και οι κυβερνήσεις διαθέτουν τη δεδηλωμένη μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Προσέθεσε ότι η κυρίαρχη Βουλή θα κυρώσει τη συμφωνία με ευρύτατη πλειοψηφία, με τους γείτονες να τηρούν ένα προς ένα τα σημεία της συμφωνίας και την Ελλάδα να την επικυρώνει στο τέλος.
Τέλος, αναφερόμενος σε πιθανές συνεργασίες, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε θεμιτό την προσπάθεια μιας κυβέρνησης να διευρύνει το φάσμα και τον άξονα στήριξης των πολιτικών της, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο προεκλογικά.