Μπάσκετ: Αρχίζουν οι ημιτελικοί

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 12:17
UPD:12:17
ICON PRESS /ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Το πλεονέκτημα έδρας έναντι των αντιπάλων τους θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 Ανδρών, που ξεκινά σήμερα. Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός αυτό του Προμηθέα Πατρών.

Στόχος των δύο «αιωνίων» είναι να βρεθούν αντίπαλοι στη σειρά των τελικών της Α1 για 13η συνεχή χρονιά, αφού από την περίοδο 2005-06 μέχρι και πέρυσι οι τελικοί αποτελούσαν αποκλειστικά δική τους υπόθεση. Στον τελικό θα προκριθούν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τρεις νίκες.

Ο αήττητος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πολυνίκης στο ελληνικό πρωτάθλημα (35 τίτλοι) Παναθηναϊκός υποδέχεται στους πρώτους δύο αγώνες της ημιτελικής φάσης τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετρά δύο τίτλους πρωταθλητή (1959, 1992), μετέχει στους ημιτελικούς για τέταρτη φορά στα τελευταία οκτώ χρόνια και 12η φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για σήμερα το βράδυ (24/5, 20:00), ενώ ο δεύτερος θα διεξαχθεί πάλι στην Αθήνα, το Σάββατο στις 17:30. Η σειρά εν συνεχεία θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και στην Πυλαία για 3ο ή και 4ο αγώνα, εφόσον χρειαστεί.

Ο δεύτερος στην κανονική περίοδο Ολυμπιακός μετρά 12 τίτλους, έχοντας κατακτήσει τον τελευταίο τη σεζόν 2015-16. Στα ημιτελικά φιλοξενεί την ομάδα που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της περιόδου, καθώς ο Προμηθέας Πατρών κατετάγη τρίτος στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος, εισερχόμενος για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τετράδα.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο ΣΕΦ απόψε (24/5, 18:00) και το επόμενο, επίσης στο ΣΕΦ, το Σάββατο 26/5 (19:30). Οι τρίτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ είναι προγραμματισμένοι για την Τρίτη 29 Μαΐου.

Εφόσον χρειαστεί 4ο ή 5ο παιχνίδι στο ένα ή και στα δύο ζευγάρια, αυτά θα διεξαχθούν στις 31/5 και στις 3/6, αντίστοιχα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις