«Μετά τη φιέστα της ολοκλήρωσης του τρίτου Μνημονίου και πριν από τις σημαντικές περικοπές στις συντάξεις» τοποθετεί τις «βάσιμες υπόνοιες» για τον χρόνο των εκλογών το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση, το οποίο μεταξύ άλλων επικεντρώνει την προσοχή στις διαθέσεις των θεσμών και κυρίως της Γερμανίας απέναντι στη μορφή και την αυστηρότητα της μετα-μνημονιακής εποπτείας.
«Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος σε παρέμβαση του στη Βουλή «φωτογράφισε» έμμεσα τον χρόνο των εκλογών. Ζυγίζοντας το πολιτικό κόστος των συμφωνημένων περικοπών των συντάξεων από την αρχή του 2019, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ενημερώσει τους συνταξιούχους νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2019 για το νέο ποσό σύνταξης που θα λαμβάνουν. Ενώ η Ελλάδα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει ήδη τον επανυπολογισμό των συντάξεων και να έχει αποστείλει στους πολίτες την επιστολή ενημέρωσης με το νέο ποσό, αυτή η διαδικασία ενημέρωσης μετατίθεται και ουσιαστικά συμπίπτει η ενημέρωση με την εφαρμογή!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τελευταίο δελτίο ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το ΔΙΚΤΥΟ, η χώρα έχει πλέον εισέλθει σε οιονεί προεκλογική περίοδο και εκείνο που απασχολεί τους αναλυτές, τα κόμματα και τους θεσμούς είναι η κατάλληλη προετοιμασία εν όψει της προεκλογικής περιόδου και προφανώς ο ακριβής χρόνος, όπως και τα πιθανά μετεκλογικά σενάρια.
«Η γνωστή από το παρελθόν φράση «extend and pretend», δηλαδή επέκταση και προσποίηση, είναι το πιο πιθανό σενάριο για την επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης του τρίτου Μνημονίου», σημειώνει, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί ελιγμοί που η κυβέρνηση και οι θεσμοί πρέπει να κάνουν με δεδομένη τη γερμανική δύσκαμπτη στάση, τις συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ και τις επικείμενες ευρωεκλογές που αναμένεται να ενισχύσουν τα άκρα του πολιτικού φάσματος, επιβάλλουν μία λύση που θα τους διατηρεί όλους σχετικά ικανοποιημένους.
naftemporiki.gr