Α’ παγκόσμια προβολή του ντοκιμαντέρ SUDAMERICA: Τα χίλια χρώματα της ζωής - Ένα οδοιπορικό της Green Project

4ο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ «Με τα Μάτια Ανοιχτά»
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 18:53
UPD:19:01
A- A A+

Σε πρώτη παγκόσμια προβολή παρουσιάζεται την Κυριακή 1 Απριλίου, στις 18:00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα), η ταινία «SUDAMERICA: Τα χίλια χρώματα της ζωής - Ένα οδοιπορικό της Green Project», στο πλαίσιο του 4ου Αφιερώματος στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ «Με τα Μάτια Ανοιχτά» που συνδιοργανώνεται από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Αθηναίων.

Τον Ιούλιο του 2014, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Green Project, αναχώρησε για ένα οδοιπορικό 17.135 χιλιομέτρων από την Μπογκοτά της Κολομβίας μέχρι τη Γη του Πυρός. Μέσα σε 52 μέρες, μια ομάδα 14 επιστημόνων και καλλιτεχνών διέσχισε οκτώ χώρες με σκοπό να εξερευνήσει τον περιβαλλοντικό και πολιτισμικό πλούτο της Νότιας Αμερικής.

Το οδοιπορικό ανακηρύχθηκε One Success Story 2014 από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, η οποία το έχει θέσει υπό την αιγίδα της.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι 14 οδοιπόροι της Green Project: Δρ. Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ασημακόπουλος, Αθανασία Βαράκη, Κωνσταντίνος Βάρδας, Σοφία Δασύρα, Δρ. Σιμόνη Ζαφειροπούλου, Δήμητρα Ζήρου, Βασιλική Κασούμη, Δρ. Άγγελος Κατσάγγελος, Δημήτρης Κουλέτσης, Ιωάννα Λεμονή, Δρ. Γιάννης Τζώρτζης, Μανώλης Τούντας και Κατερίνα Χαρτερού.

Στη σκηνοθεσία της ταινίας είναι η Δήμητρα Ζήρου, ενώ στο μοντάζ η Ευγενία Παπαγεωργίου.

Τη μουσική σύνθεση έχει αναλάβει ο Αλεχάντρο Ντιάζ, ενώ τη γραφιστική επιμέλεια και τον σχεδιασμός το Komodo Design Group.

Στην οργάνωση της παραγωγής είναι Βάσω Πατρούμπα, στη μίξη ήχου Music Art ο Ηλίας Λυμπερόπουλος.

Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Γιάννης Τζώρτζης, Δήμητρα Ζήρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή