«Υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις, που δεν περιλαμβάνουν την ημερομηνία λήξης, θεωρητικά θα εθεωρείτο κατάλληλο προς βρώση κρέας από τα εξαφανισθέντα μαμούθ της Αλάσκας. Είναι απαραίτητο λοιπόν να προβλεφθεί ημερομηνία λήξης για τα κρέατα βαθιάς κατάψυξης, προκειμένου να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν η διατήρηση των ποιοτικών και γευστικών χαρακτηριστικών, με προφανή στόχο πάντα την προστασία της υγείας των καταναλωτών», τονίζει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Τρακατέλλης, με αφορμή την υπόθεση του προερχόμενου από το Βέλγιο κατεψυγμένου κρέατος, παραγωγής 1999, το οποίο εντοπίστηκε στη χώρα μας, σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.