«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις μικρές επιχειρήσεις -σε σχέση με τις πολύ μεγάλες- με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Bλέπουμε, για παράδειγμα, να παραχωρεί ολυμπιακά ακίνητα με ευτελές τίμημα σε μεγαλοεπιχειρηματία, και την ίδια στιγμή να αδιαφορεί εντελώς για τις δεκάδες επιχειρήσεις που υπάρχουν στο Βοτανικό, οι οποίες θα εκτοπιστούν με τις αλλαγές που θα γίνουν στην περιοχή αυτή».
Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.
Όπως σημείωσε ο κ. Αλαβάνος, «οι μικρές επιχειρήσεις είναι ένα τμήμα του παραγωγικού ιστού της χώρας μας που μπορεί να γίνει δυναμικό, εξασφαλίζουν δουλειά σε μια εποχή μεγάλης ανεργίας και θα μπορούσαν να γίνουν κι ένας χώρος καινοτομίας για τη χώρα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλες τεχνολογικές επαναστάσεις, όπως η πληροφορική, ξεκίνησαν από μικροεπιχειρήσεις μέσα σε γκαράζ σε άλλες χώρες».
Ο κ. Αλαβάνος στάθηκε ιδιαίτερα αφενός στο ζήτημα της αγοραστικής δύναμης, καθώς όπως επισήμανε, η μειωμένη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων, προξενεί μεγάλη πίεση στις δυνατότητες των μικρών επιχειρήσεων και αφετέρου, στο φορολογικό σύστημα, τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρχουν διακρίσεις κατά των πολύ μικρών επιχειρήσεων, όπως συμβαίνει σήμερα.
Τέλος, αναφέρθηκε στο χρηματοδοτικό, λέγοντας ότι οι κοινοτικές και άλλες χρηματοδοτήσεις θα έπρεπε να φτάνουν και στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Εξάλλου, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των διαδηλώσεων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, «επειδή αναφέρεται από ορισμένους η περιπλοκή που δημιουργείται στην εμπορική ζωή του κέντρου της πόλης από τις διαδηλώσεις, θα έλεγα ότι αντί να καταργήσουμε τις διαδηλώσεις, πολύ πιο αποτελεσματικό θα είναι να καταργήσουμε τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς, που προκαλούν αυτή τη μαζική διαμαρτυρία από νέους, από εργαζόμενους αλλά ακόμη και από ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.»
Από την πλευρά του πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημ. Ασημακόπουλος παράτήρησε πως «στην Ελλάδα μας έχει φάει ο μεγαλοϊδεατισμός». «Θα πρέπει να αφήσουμε τα παχιά λόγια και να εγκαταλείψόυμε τα οράματα ότι τέσσερις πέντε μεγάλοι επενδυτές θα έρθουν να μας σώσουν. Ας στραφούμε προς την πηγή δημιουργίας πλούτου και θέσεων απασχόλησης, που είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.