Για «ορυμαγδό σκανδάλων» τα οποία «έφθασαν να μη χωράνε στην πρώτη σελίδα», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους Συντονιστές του κόμματος κατά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Οργάνου.
Αναφερόμενος ειδικότερα και ονομαστικά στο νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, «δύο κορυφαίες επιλογές της ΝΔ, που είναι αναμεμιγμένοι σε υποθέσεις σκανδάλων και δεν δίνουν απαντήσεις» -όπως επεσήμανε- ο κ. Παπανδρέου σημειωσε πως «αρκούνται να λένε ότι "θα κρίνει ο λαός" στις εκλογές, σαν να είναι οι εκλογές πλυντήριο και ο πολίτης συνένοχος στα σκάνδαλά τους».
Για την εξωτερική πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως επιβεβαιώνεται η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης. «Είμαστε απόντες στο Συμβούλιο Ασφαλείας», τόνισε και πρόσθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και τη Σερβία, στα ελληνοτουρκικά (Πατριαρχείο, Χάλκη κλπ) και το Κυπριακό.
Ειδικότερα για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "διμεροποίηση" των θεμάτων. «Αυτό», τόνισε, «δημιουργεί κλίμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία λέει "γιατί να τα λύσω εγώ;"». Όπως σημείωσε, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Τουρκία δεν έχουν πρόβλημα με τη «διμεροποίηση» αλλά «το πρόβλημα το έχουμε εμείς», υπογραμμίζοντας γενικότερα πως στην εξωτερική πολιτική δεν υφίσταται η λογική του «λουφάζω» και του «δεν υπάρχει θέμα».
H κυβέρνηση παίζει με την Παιδεία
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας, ο κ. Παπανδρέου επέρριψε τις ευθύνες για το κλείσιμο των σχολείων στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δείχνει να θέλει να πυροδοτεί τις κρίσεις, και αν δεν το κάνει η ίδια, προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί. Η κυβέρνηση παίζει με την Παιδεία, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχλιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις καταλήψεις, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι ο κ. Ρουσόπουλος θέλει να στρέψει το θέμα στην αντιπολίτευση, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη για την αναταραχή που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας και συμπλήρωσε: «Σε λίγο θα μας παρουσιάσουν τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία ως μεγάλες μεταρρυθμίσεις».