Ομόφωνα ένοχος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Μπλάχα

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 16:20
UPD:16:29
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την ενοχή του 23χρονου κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Φαίης Μπλάχα, πριν από τέσσερα χρόνια στη Νέα Μάκρη, αποφάσισαν ομόφωνα δικαστές και ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Ένοχη έκριναν και την αδελφή του θύματος, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.  

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για να αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή (σ.σ. σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια) αλλά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό τη Φαίη στο νοσοκομείο.

«Την τραυμάτισε αλλά την πήγε ζωντανή στο νοσοκομειο. Πώς θα αξιολογήσετε αυτή τη συμπεριφορά του;», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας, ενώ είχε επιτεθεί δυο φορές στην αδικοχαμένη Φαίη πριν τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο τα ξημερώματα της 6η Απριλίου, ο οποίος και επέφερε κατά την ίδια το θάνατο της νεαρής κοπέλας. 

Ο συνήγορος της αδελφής του θύματος ζήτησε να αναγνωριστούν στην κατηγορουμένη τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της. 

Στην τοποθέτησή της η εισαγγελέας ανέφερε ότι υπήρξαν αρνητικά στοιχεία για εκείνη που εκφράστηκαν στο δικαστήριο, όπως για παράδειγμα το ότι δυσφημούσε την αδελφή της στο χώρο εργασίας της κ.ά. όταν διεκδικούσε απο την Φαίη τον κατηγορούμενο και πρότεινε στο δικαστήριο να μην της αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, σε συνενννοήση με τον κατηγορούμενο, επιχείρησαν να εμφανίσουν στις αρχές το ψευδές σενάριο ότι η Φαίη δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ξυλοδαρμού, αλλά γιατί βρέθηκε πεσμένη σε δρόμο της Νέας Μάκρης, χτυπημένη από αυτοκίνητο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή