Η κατασκευή της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας πεζών στον κόσμο ολοκληρώθηκε στην Ελβετία, με μήκος 494 μέτρα και σε ύψος 90 μέτρα πάνω από μια αλπική χαράδρα.
Η γέφυρα Τσαρλς Κούονεν αποτελεί μέρος της διήμερης πεζοπορικής διαδρομής Europaweg, που συνδέει τις πόλεις Γκρέχεν και Τσέρματ. Η νέα γέφυρα γλιτώνει τους πεζοπόρους από μια μακρά παράκαμψη τριών με τεσσάρων ωρών μετά την καταστροφή μιας προηγούμενης γέφυρας από την πτώση βράχων.
Σύμφωνα με το CNN, η γέφυρα αποτελείται από χάλυβα και έχει μόνο 63.5 εκατοστά πλάτος. Επειδή η επιφάνειά της είναι διάφανη, οι πεζοπόροι έχουν τη δυνατότητα να κοιτούν τη χαράδρα Γκραμπενγκούφερ καθώς περπατάνε.
Η γέφυρα, η οποία άνοιξε το περασμένο Σάββατο, προορίζεται ειδικά «για πεζοπόρους χωρίς υψοφοβία», σύμφωνα με δελτίο τύπου τοπικού ταξιδιωτικού πρακτορείου, που περιγράφει την εμπειρία ως συγκινητική και αξεπεράστη.
EPA/VALENTIN FLAURAUD
Σύμφωνα με την WWF, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επηρεάσει τις ορεινές περιοχές με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο, δημιουργώντας μια πολύ σοβαρή απειλή για την φύση των Άλπεων.
Κατά τον τελευταίο αιώνα, η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει προκαλέσει την υποχώρηση όλων των αλπικών παγετώνων. Η εισβολή παθογόνων οργανισμών από το Νότο, που φέρνουν ασθένειες κατά των οποίων η χλωρίδα και η πανίδα των Άλπεων δεν έχουν άμυνα, ίσως αποτελέσει επίσης συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η κλιματική αλλαγή θα επιφέρει επίσης αλλαγές στις συνθήκες βροχής και χιονοπτώσεων και θα προκαλέσει αύξηση της συχνότητας ακραίων μετεωρολογικών γεγονότων, όπως οι πλημμύρες και οι χιονοστιβάδες.