Υπερβάσεις του ορίου συναγερμού για το όζον και σήμερα

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 14:42
UPD:17:14
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέχρι τις 14:00 σημειώθηκαν υπερβάσεις του ορίου συναγερμού στους μετρητικούς σταθμούς της Γεωπονικής με 245 μg/m3 και στη Νέα Σμύρνη με 241 μg/m3.

A- A A+

Υπερβάσεις του ορίου συναγερμού (240 μg/m3) και του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον κατέγραψε και σήμερα το Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 16:00 σημειώθηκαν υπερβάσεις του ορίου συναγερμού στους μετρητικούς σταθμούς του Περιστερίου με 257 μg/m3, της Γεωπονικής με 246 μg/m3 και της Νέας Σμύρνης με 241 μg/m3.

Υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης καταγράφηκαν στους σταθμούς της Ελευσίνας με 220 μg/m3 και της Αθήνας με 206 μg/m3.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας συστήνει σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, το υπουργείο Περιβάλλοντος συστήνει στους πολίτες:

  • Τη μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των μέσω μαζικής ενημέρωσης.
  • Την κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
  • Τον ανεφοδιασμό καυσίμων των οχημάτων κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.
  • Την κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή