Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τους υφυπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πέτρο Τατούλη και Γιώργο Ορφανό είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.
Η κα Πετραλιά επισήμανε ότι ο νόμος για τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που οριστικοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, θα κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα αγκάθι, σημειώνοντας πως αποτελεί νόμο-τομή.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς προχώρησε σε διευκρινίσεις επί του νομοσχεδίου. «Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες προς ρύθμιση. Για τον ¶γιο Κοσμά υπήρξε πρόταση για τη δημιουργία εκεί ξενοδοχείων, αλλά το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν το δέχεται και το ξενοδοχείο δεν θα γίνει».
«Ενα εξάμηνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποδεικνύεται στο πανελλήνιο η δραματική κυβερνητική ανεπάρκεια. Είναι προφανής η παντελής έλλειψη σχεδιασμού, προγραμματισμού ακόμη και συναντίληψης για το "τι μέλει γενέσθαι" με τη μεταολυμπιακή χρήση των έργων», δηλωσε η συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη.
Οπως υποστηρίζει, «η αντίληψη του νέου νομοσχεδίου είναι εχθρική στον πολίτη. Καθορίζεται από δύο κυρίως στοιχεία: την τσιμεντοποίηση των πάντων και την πρόταξη των οικονομικών όρων σε βάρος της μαζικής και ανεμπόδιστης χρήσης των εγκαταστάσεων».
«Με την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου μια μεγάλη ευκαιρία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο λεκανοπέδιο, θα χαθεί», σημειώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ζητά άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
«Αντί της προσαρμογής στο Κιότο, μεταολυμπιακή πολιτική μείωσης των ελεύθερων χώρων του Λεκανοπεδίου», υποστηρίζει ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ.
«Η κυβέρνηση σχεδιάζει την "εξάντληση" των συντελεστών δόμησης, την εμπορική "αξιοποίηση" του 10% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων, την παραχώρηση σε ιδιώτες 1.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό για οικοδόμηση, την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου και πάλι στο Ελληνικό, τη διατήρηση όλων των κτισμάτων ακόμα και εκείνων που προβλεπόταν να κατεδαφιστούν, την εγκατάσταση "μικρών ξενώνων" (ποιάς χρήσης άραγε;) στον Αγιο Κοσμά, καθώς και πολλές άλλες δυνατότητες "επενδύσεων" ασαφούς περιεχομένου και πάντως ακατάληπτης σκοπιμότητας, όχι μόνο περιβαλλοντικής αλλά και πεζά οικονομικής, σε περίπου όλους τους ολυμπιακούς χώρους. Η συνοπτική εικόνα είναι ότι η κυβέρνηση μειώνει ακόμα περισσότερο τους ελεύθερους χώρους της Αθήνας, δεν απελευθερώνει χώρους ακόμα και εκεί που αναμενόταν, αναζητεί "επενδυτικές ευκαιρίες" που είναι εμφανώς εις βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενώ παράλληλα δεν δικαιολογούνται οικονομικά, κι αυτό θα φανεί πολύ σύντομα», αναφέρει ο κ. Παπαγιαννάκης σε δήλωσή του.