Euroleague: Ξόρκισε την «κατάρα» της Μπάμπεργκ ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 22:57
UPD:23:10
A- A A+

Ο Ολυμπιακός έσπασε την κακή παράδοση, επιβλήθηκε της Μπάμπεργκ με 83-77 ύστερα από τρεις συνεχείς ήττες απέναντι στους Γερμανούς και συμπλήρωσε 14 νίκες σε 20 αγώνες.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, «έπεσαν» όμως στο δεύτερο και επέτρεψαν πολλούς εύκολους πόντους στους Γερμανούς.

Ο Κώστας Παπανικολάου (12 πόντοι) έκανε τη διαφορά για τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Κεμ Μπιρτς ήταν ο «δράκος» που διαφύλαξε τη νίκη στο τέλος, όταν η ομάδα του Τρινκιέρι μείωσε στο καλάθι (71-69) πριν τη λήξη.

Συνεπικουρούμενος από τον Ματ Λοτζέσκι (13 πόντοι) στην επίθεση, ο Καναδός σέντερ έκανε «πράματα και θάματα» γραπώνοντας το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο και μετατρέποντάς τα σε καλάθια με δεύτερες προσπάθειες ή πόντους με βολές.

Ο Μπιρτς τελείωσε τον αγώνα με το άκρως εντυπωσιακό double-double σε πόντους (15) και ριμπάουντ (14), σε μια βραδιά που ξεκίνησε με τον Γιώργο Πρίντεζη να τίθεται νοκ άουτ από την... προθέρμανση (!) λόγω ενοχλήσεων στη μέση, αλλά να έχει ευτυχή κατάληξη, με τον Βασίλη Σπανούλη να προσθέτει άλλους 15 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις