Η Κίνα σκοπεύει να γίνει ο μακράν μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακής ενέργειας και για το λόγο αυτό ξεκίνησε την κατασκευή του μεγαλύτερου σταθμού ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.
Οι ηλιακοί συλλέκτες του έργου εκτιμάται ότι θα καλύπτουν μία έκταση 27 τετραγωνικών χιλιομέτρων και το έργο θα έχει συνολικό κόστος 6 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 820 εκατομμύρια ευρώ). Ο σταθμός θα παράγει ισχύ 850 μεγαβάτ, αρκετή για να προμηθεύσει με ηλεκτρισμό έως και 200.000 νοικοκυριά.
Στην τοποθεσία του έργου έχει τοποθετηθεί μία μεγάλη πινακίδα με την προτροπή «Προώθηση της πράσινης ανάπτυξης - Ανάπτυξη καθαρής ενέργειας».
Τα ηλιακά κάτοπτρα θα τοποθετηθούν με κλίση στην ορεινή περιοχή της τοποθεσίας και η ενέργεια που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό πάρκο υπολογίζεται πως θα είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει παραχθεί ποτέ ηλιακά. Ο ενθουσιασμός για το έργο είναι έκδηλος σε κυβέρνηση και κοινό, καθώς η Κίνα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από την καύση άνθρακα. Η ασιατική χώρα αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του κόσμου.
Η Κίνα στοχεύει ως το 2020 να παράγει 110 γιγαβάτ ηλιακής και 210 γιγαβάτ αιολικής ενέργειας, προκειμένου να μειώσει τη ρύπανση και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Μέχρι το 2030, η Κίνα έχει δεσμευθεί να αυξήσει το ενεργειακό μερίδιο των μη ορυκτών καυσίμων στο 20% του συνόλου.
«Η ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας είναι πολύ σημαντική, αν θέλουμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις που δόθηκαν στη συμφωνία του Παρισιού», δήλωσε ο Ζιε Ζιαοπίνγκ, πρόεδρος της εταιρείας «Χουάνγκχε Υδροηλεκτρική Ανάπτυξη», αναδόχου του έργου.