Η σεισμική δραστηριότητα της περιοχής δεν θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική αλλά πρέπει να της δοθεί η απαραίτητη προσοχή, δήλωσε στη Voria.gr ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, για την πρωινή δόνηση 4,1 Ρίχτερ στο Κιλκίς. Όπως είπε, αφού επιμένει το φαινόμενο, πρέπει να το παρακολουθήσουμε.
Πρόσθεσε ότι η περιοχή δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλα ρήγματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκαλεί σεισμούς μεγαλύτερους των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ και τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχουν υπάρξει έντονες σεισμικές δονήσεις στο σημείο.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε νωρίτερα ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» του ΑΜΠΕ, χαρακτήρισε φυσιολογική τη σεισμική εξέλιξη στην περιοχή.
Όπως είπε, η δόνηση έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο με τον σεισμό της περασμένης εβδομάδας, δηλαδή βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ΒΔ από τη Θεσσαλονίκη. «Στην ουσία» πρόσθεσε «πρόκειται για έναν μετασεισμό του σεισμού των 4,3 Ρίχτερ της προηγούμενης εβδομάδας».
Ο κ. Καρακώστας ανέφερε ακόμη ότι ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει η μετασεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά περιορισμένος, κάτι που, όπως είπε, δείχνει ότι η όλη εξέλιξη γίνεται επάνω σε ένα αρκετά μικρό ρήγμα.