Γκρίνια για την επιλογή Πολύδωρα

Πιέσεις για άλλη πρόταση προ του αδιεξόδου
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 12:28
UPD:12:29
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Αντιφατικές είναι οι κινήσεις του Μαξίμου, μετά την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά, προκαλώντας μάλιστα, αντιδράσεις ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό διότι, ενώ τόσο το Μαξίμου όσο και ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, δείχνουν εσχάτως μια διάθεση να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης - με αιχμή τη διάταξη που κατατίθεται αύριο στη Βουλή και θα καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες (N 4339/15), το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση - την ίδια ώρα η επιλογή Πολύδωρα για την προεδρία του οργάνου δείχνει να έχει στόχο όχι τη λύση στο αδιέξοδο, αλλά να εκθέσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιλογή Πολύδωρα προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός διότι δεν υπήρχε περίπτωση να στηριχθεί από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και ΚΚΕ, αφετέρου λόγω του παρελθόντος του πρώην στελέχους της ΝΔ. 

Ήδη το στέλεχος των «53+», Χρήστος Καραγιαννίδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε λόγο για «ξεφτίλα». «Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε. Γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα πέσετε από τα σύννεφα λίαν συντόμως», έγραψε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρώην βουλευτής Βασιλική Κατριβάνου, μέλος και αυτή των «53+» πάλι μέσω Facebook.. Η κα Κατριβάνου μιλά για άνοιγμα στη Δεξιά και δηλώνει ότι η επιλογή Πολύδωρα δείχνει ότι «ενσυναίσθηση δεν υπάρχει»

Τέλος, η βουλευτής Αννέτα Καββαδία σχολίασε την πρόταση με τον στίχο του Καβάφη: «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...».

Το ενδιαφέρον πλέον, στρέφεται προς τέσσερις κατευθύνσεις:

  • Στην αυριανή διάταξη Παππά που θα επιστρέφει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ
  • Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αύριο το απόγευμα, υπό τον Ν. Βούτση
  • Και τρίτον στον αριθμό των προσπαθειών που θα καταβάλει η κυβέρνηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και στο χρόνο που ο κ. Παππάς θα φέρει στη Βουλή την τροπολογία για το προσωρινό καθεστώς αδειών. Αν δηλαδή αυτό θα γίνει αύριο μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων ή η κυβέρνηση θα επανέλθει με νέα πρόταση αυτήν τη φορά. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης οι απόψεις διίστανται. Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν την άμεση κατάθεση της ρύθμισης Παππά, υπάρχουν όμως και εκείνοι που επιθυμούν η κυβέρνηση να επανέλθει με νέα πρόταση.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή