Μπάσκετ: Το καλύτερο δώρο στον Τρόντζο έκανε η ΑΕΚ

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 19:34
UPD:19:36
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Στη βραδιά του Γιώργου Τρόντζου, η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο δώρο στον θρυλικό της ηγέτη και με εξαιρετική εμφάνιση διέλυσε με 96-56 το Λαύριο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α1.

Μπροστά σε 6.000 οπαδούς της η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς φρόντισε να τους αποζημιώσει με μπάσκετ υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στη γιορτινή διάθεση που επικρατούσε λόγω της απόσυρσης της φανέλας του Γιώργου Τρόντζου, ο οποίος σαφώς και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το θέαμα που παρακολούθησε. 
Πλουραλισμός στην επίθεση των «κιτρινόμαυρων», που είχαν κορυφαίους σκόρερ τους Ντίξον (12π.), Ιβάνοβιτς (11π.) και Σάκοτα (11π.). Θετικότατο ντεμπούτο από τον Ράνταλ Φόλκερ με 6 πόντους (3/3 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη σε περίπου 18 λεπτά.

                          Πρώτη νίκη ο ΠΑΟΚ

Με ηγέτη τον Χρυσικόπουλο (19π.) ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του την ήττα από τη Δόξα Λευκάδας στην πρεμιέρα της Α1 και επικράτησε στην Πυλαία του Κολοσσού Ρόδου με 85-73. Κορυφαίος των «θαλασσί» ήταν ο Μπέρι που τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 4 ασίστ.

                         Ιστορική επιτυχία ο Προμηθέας

Στην πρώτη του παρουσία στα σαλόνια της Α1 ο Προμηθέας Πατρών «έγραψε ιστορία» με τη νίκη επί της επίσης «νεοφώτιστης», Δόξας Λευκάδας, με 78-70. Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Κλαρκ, ο οποίος σταμάτησε στους 16 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή των Φαγέ και Γκίκα.

                          Δύο στα δύο το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο μέρος και τελικά πέτυχε τεράστια νίκη επί του Άρη με 69-60. Για τους Κρήτες ήταν η δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς από την έναρξη της περιόδου κι απέδειξε ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. 
Οι Θεσσαλονικείς προδόθηκαν από τα τραγικά ποσοστά τους έξω από τα 6.75 (3/33 τρίποντα), παρ΄ όλα αυτά είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι τα μέσα της 3ης περιόδου, όταν ξανφικά έπαθαν «μπλακ άουτ».
Η εξαιρετική εμφάνιση του Καββαδά (18π.) δεν ήταν αρκετή για να δώσει στον Άρη τη νίκη, με αποτέλεσμα η ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη να χαμογελάσει στο φινάλε, με όπλο την πολύ καλή της άμυνα. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γκάρι Τάλτον με 19 πόντους.

                        Στα... σημεία... Τρίκαλα

Την πρώτη εφετινή τους νίκη πέτυχαν τα Τρίκαλα. Η θεσσαλική ομάδα επικράτησε στην έδρα της του Απόλλωνα Πατρών με 65-60, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στις τρεις περιόδους.
Πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα τελευταία λεπτά η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, είχε σε μεγάλη μέρα τους Τσαγκαράκη (16π.) και Μπάρλοου (13π.), ενώ από τους Αχαιούς ξεχώρισε ο Μπάβτσιτς με 15 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις