Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί στα προϊόντα διατροφής τα οποία κυκλοφορούν σήμερα στη διεθνή αγορά δεν παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία, αναφέρει σε έκθεσή της η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).
Καθώς, όμως, ορισμένα γονίδια που χρησιμοποιούνται στις γενετικά τροποποιημένες σοδειές δεν υπήρχαν προηγουμένως στη διατροφική αλυσίδα, οι πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία θα πρέπει πάντα να εξετάζονται προτού καλλιεργηθούν και κυκλοφορήσουν στην αγορά, επισημαίνει η ΠΟΥ.
Περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες υποσιτίζονται, παρά τη μείωση κατά περίπου 50% των τιμών των τροφίμων, διεθνώς, τις τελευταίες δύο δεκαετίες και ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί κατά δύο δισεκατομμύρια για να φτάσει τα οκτώ το 2025, προσθέτει η ΠΟΥ στην έκθεσή της, στην οποία σημειώνει ότι οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση τροφίμων για τους φτωχούς και για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών σε προϊόντα διατροφής.