Στ. Θεοδωράκης: Τον Φεβρουάριο του 2015 αρνηθήκαμε να μπούμε στην κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις offshore»
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 23:55
UPD:07/06/2016 00:39
SOOC/Nikos Libertas

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι το Ποτάμι κατέθεσε τροπολογία, βάσει της οποίας «αν πιάσουν έναν πολιτικό με offshore να μην αθωωθεί επειδή υπήρξε κάποια στιγμή ένας ευνοϊκός νόμος».

A- A A+

«Τον Φεβρουάριο του 2015 εμείς αρνηθήκαμε να μπούμε στην κυβέρνηση» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Αρνηθήκαμε την επίσημη πρόσκληση του κ. Τσίπρα. Επίσημα ο κ. Τσίπρας μου είπε: “Έλα. Έχει μπει ο Καμμένος, έλα και εσύ να πάρεις δύο υπουργεία”», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Ήταν λάθος που ψηφίσαμε την πρώτη διάταξη για τις offshore»

Παράλληλα, χαρακτήρισε «λάθος» του Ποταμιού την υπερψήφιση της πρώτης διάταξης για τις offshore, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι πριμοδοτεί αυτές τις εταιρείες και την κατηγόρησε ότι «επιτρέπει σε μια υπό σύσταση offshore οποιασδήποτε χώρας και μη συνεργαζόμενης, να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια». 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι η πρώτη διάταξη για τις offshore περιλαμβανόταν «μέσα σε 7.500 σελίδες που έπρεπε να διαβαστούν σε λίγες ώρες». Επιπλέον, τόνισε ότι το Ποτάμι έχει ελέγξει και τους δέκα βουλευτές τους, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχουν καμία σχέση με οffshore και λεφτά στο εξωτερικό». 

Εν συνεχεία επεσήμανε ότι το Ποτάμι κατέθεσε τροπολογία, βάσει της οποίας «αν πιάσουν έναν πολιτικό με offshore να μην αθωωθεί επειδή υπήρξε κάποια στιγμή ένας ευνοϊκός νόμος». «Ζητήσαμε από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες να δεσμευτούν ότι δεν θα έχουν τις κύριες καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Δεν το δέχτηκαν» πρόσθεσε. «Το ότι είχαμε πολύ λίγες ώρες και πάρα πολλές σελίδες να μελετήσουμε ευτελίζει την διαδικασία. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης» συνέχισε.  

«Οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου δεν θα έπρεπε να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα»

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του περσινού καλοκαιριού, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι πήγε την Ελλάδα χρόνια πίσω και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου δεν έπρεπε να το νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους.

«Στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, η εισαγγελέας και οι δημοσιογράφοι έκαναν την δουλεία τους, αλλά όχι οι βουλευτές»

Μιλώντας για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «η εισαγγελέας και οι δημοσιογράφοι έκαναν την δουλεία τους, αλλά όχι οι βουλευτές.Στη βουλή αθωώθηκε».Επανέλαβε επιπλέον ότι κατά καιρούς «βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή