Τένις: Το Roland Garros καθιστά επισφαλή την πρώτη θέση στον κόσμο για την Σ. Γουίλιαμς

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 14:56
UPD:16:27
EPA/ETTORE FERRARI
Οι Ανιέσκα Ραντβάνσκα και Αντζελίκ Κέρμπερ καραδοκούν για να «γκρεμίσουν» τη διάσημη Αμερικανίδα και έχουν ελπίδες να το πράξουν, ανάλογα με την εξέλιξη του Roland Garros.
A- A A+

Τον κίνδυνο πτώσης από την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ύστερα από πάρα πολύ καιρό, αντιμετωπίζει πλέον η Σερένα Γουίλιαμς.

Οι Ανιέσκα Ραντβάνσκα και Αντζελίκ Κέρμπερ καραδοκούν για να «γκρεμίσουν» τη διάσημη Αμερικανίδα και έχουν ελπίδες να το πράξουν, ανάλογα με την εξέλιξη του Roland Garros. 

Η Γουίλιαμς, που κατάκτησε τον πρώτο τίτλο της ύστερα από 9 μήνες στο τουρνουά της Ρώμης, θα πρέπει να υπερασπιστεί τους 2000 περσινούς βαθμούς της στο Γαλλικό Όπεν, με τη διαφορά από τις προαναφερόμενες να έχει όμως μικρύνει.

Η 34χρονη αθλήτρια συμπληρώνει 171 συνεχείς εβδομάδες στην κορυφή του κόσμου, που θα γίνουν 172 στη δεύτερη εβδομάδα του Roland Garros, αφού η κατάσταση δεν αλλάζει ενδιάμεσα στα Grand Slam τουρνουά.

Η Γουίλιαμς μετρά 9,030 βαθμούς μετά την κατάκτηση του τίτλου στην «αιώνια πόλη», ενώ Ραντβάνσκα και Κέρμπερ έχουν 5,850 και 5,740 αντίστοιχα.

Εύκολο για τις δύο αθλήτριες να ξεπεράσουν την αντίπαλό τους δεν θα είναι, όμως θα έχουν την ευκαιρία. Πως;

Η Ραντβάνσκα θα είναι πρώτη αν κατακτήσει τον τίτλο και η Γουίλιαμς χάσει πριν τον τελικό, όπως και στην περίπτωση κατά την οποία φτάσει στον τελικό και η Γουίλιαμς αποκλειστεί πριν τον 3ο γύρο και η Κέρμπερ δεν κερδίσει τον τίτλο, ενώ η Η Κέρμπερ θα γίνει νούμερο 1 αν κατακτήσει τον τίτλο και η Γουίλιαμς χάσει πριν τα ημιτελικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις