Ποινική δίωξη σε βάρος Στ. Ψυχάρη για παράβαση το νόμου περί «πόθεν έσχες»

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016 14:37
UPD:14:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ (φωτ. αρχείου) παραπέμπεται απευθείας να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ωστόσο έχει δικαίωμα εάν το επιθυμεί να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.

A- A A+

Ποινική δίωξη σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση των ετών 2011 - 2015, ασκήθηκε από την Εισαγγελία.

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ παραπέμπεται απευθείας να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ωστόσο έχει δικαίωμα εάν το επιθυμεί να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.

Από τον έλεγχο που διενήργησε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής προέκυψαν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015) και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Η εισαγγελέας που ανέλαβε να μελετήσει το φάκελο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη για τα συγκεκριμένα έτη, έκρινε ότι δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος, αλλά μόνο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή