Η Ουγγαρία κατέκτησε την πρώτη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής Bocuse d' Or που διεξήχθη στην Βουδαπέστη στις 10 και 11 Μαΐου, αφήνοντας πίσω της δύο σκανδιναβικές χώρες, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.
Πρόκειται για έναν διαγωνισμό «για πραγματικούς σεφ» στον οποίο συμμετείχαν 20 χώρες, σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο του Bocuse D’or, Ζερόμ Μποκούς, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε μιλώντας στο Euronews ότι δεν πρόκειται για reality show, αν και τα πάντα γίνονται ζωντανά ενώπιον του κοινού.
Με τη νίκη της, η Ουγγαρία εξασφάλισε μία από τις 11 θέσεις στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το 2017 στη Λυών της Γαλλίας.
Την πρόκριση για τον εν λόγω διαγωνισμό έχουν εξασφαλίσει και οι Φινλανδία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο, Δανία και Εσθονία.
Πέρα από τον Ούγγρο σεφ Ταμάς Ζελ, τους κριτές εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους και οι ομάδες της Ισλανδίας και της Γαλλίας, με την πρώτη να αποσπά το ειδικό βραβείο για το καλύτερο πιάτο ψαριού και τη δεύτερη την ανάλογη διάκριση στην κατηγορία του κρέατος.