Αποκαλυπτικό άνοιγμα της «7ης Σφραγίδας»

Από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή, στο Half Note, στις 21 και 22 Απριλίου
Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 10:10

Η πρωτότυπη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου ενώνεται με την αρχέγονη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, η οποία ερμηνεύει ελληνικούς βυζαντινούς ύμνους, αλλά και θρησκευτικά μέλη από τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ιταλία, και ύμνους στα αραμαϊκά, τη γλώσσα του Χριστού. 

A- A A+

Ένα από τα πιο δυνατά και δύσκολα κείμενα της Αγίας Γραφής, η «Αποκάλυψη του Ιωάννη», με τους συμβολισμούς, τις προφητείες και την προσδοκία της δικαιοσύνης να ξεδιπλώνονται σε μια καταιγιστική αφήγηση του υπερκόσμιου οράματος του Ευαγγελιστή, στο σπήλαιο της Πάτμου, και με μία από τις συγκλονιστικότερες περιγραφές της, το άνοιγμα των 7 σφραγίδων, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μια μουσική αφήγηση. 

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης, μαέστρος και ιδρυτής της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, Βασίλης Τσαμπρόπουλος, εμπνεύστηκε από το άνοιγμα των 7 σφραγίδων και έγραψε πρωτότυπη μουσική, ντύνοντας το σχετικό κείμενο της Αποκάλυψης.

Η «7η Σφραγίδα» («The Seventh Seal») παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου, αποκαλύπτοντας ένα κομμάτι του ομώνυμου ολοκληρωμένου έργου του Βασίλη Τσαμπρόπουλου με τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, το οποίο θα ερμηνευτεί στην πλήρη μορφή του, τους επόμενους μήνες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αφήγηση του κειμένου θα γίνει με διαδραστικά βίντεο, που θα αποκαλύψουν μία νέα ανάγνωση του κόσμου μας, μέσα από το πρίσμα του αποκαλυπτικού οράματος του Ιωάννη. Η πρωτότυπη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου ενώνεται με την αρχέγονη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, η οποία ερμηνεύει ελληνικούς βυζαντινούς ύμνους, αλλά και θρησκευτικά μέλη από τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ιταλία, και ύμνους στα αραμαϊκά, τη γλώσσα του Χριστού. 

Συντελεστές

Βασίλης Τσαμπρόπουλος: πιάνο, Νεκταρία Καραντζή: φωνή. Το έργο τέχνης της αφίσας είναι φιλοτεχνημένο από την Ελβετή ζωγράφο Marie - Claude Gyger.

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Πέμπτη: 21.30, Παρασκευή: 22.30. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 25 ευρώ, Β΄ ζώνη, 20 ευρώ, μπαρ: 15 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση: halfnote.gr και viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς