ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επικίνδυνα, αποδεικνύονται για τη δημόσια υγεία, αλλά και τα κρατικά έσοδα, τα οινοπνευματώδη ποτά που σερβίρονται σε εστιατόρια και κέντρα διασκεδάσεως.
Οπως αποδεικνύουν, οι κοινοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων και φοροδιαφεύγουν και νοθεύουν.
Σε ελέγχους που έγιναν στην Αττική, τις τρεις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι το ένα στα πέντε ουΐσκυ που σερβίρεται είναι νοθευμένο, ποσοστό 20%, η βότκα 50%, ενώ σε τεκίλα και ρούμι η νοθεία είναι πλήρης, αγγίζοντας το 100%.
Αναφορικά με τη φοροδιαφυγή, διαπιστώθηκε, ότι δύο στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης και κέντρων διασκέδασης, παρατυπούν, μη εκδίδοντας αποδείξεις ή κρατώντας παράτυπα βιβλία.