Οι βελγικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες των Βρυξελλών να μην λάβουν μέρος για λόγους ασφαλείας στην «πορεία ενάντια στο φόβο», η οποία προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες, πέντε ημέρες μετά από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης. Κατόπιν της εισήγησης των βελγικών αρχών, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δεδομένου ότι διατηρείται πλέον το επίπεδο απειλής 3, δεδομένου ότι διεξάγονται έρευνες (...) και δεδομένης της κινητοποίησης και της παρουσίας της αστυνομίας στην περιοχή (...) καλούμε τους πολίτες να μην διαδηλώσουν αύριο», δήλωσε ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγέρ, ζητώντας «η διαδήλωση να αναβληθεί για μερικές εβδομάδες».
Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, Γιαν Γιαμπόν, τάχθηκε υπέρ της πρότασης του δημάρχου.
Κατόπιν της εισήγησης των βελγικών αρχών, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.
Στο μεταξύ, οι αρχές καταζητούν άλλον έναν ύποπτο που κρατούσε ένα σακίδιο και θεάθηκε κοντά στον Χαλίντ Ελ Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε την ίδια ώρα στον σταθμό του Μαλμπέκ. Καταζητούμενος είναι επίσης ένας άλλος Βέλγος, ο Μοχαμέντ Αμπρινί, που πιστεύεται ότι είχε "επιμελητειακό" ρόλο στην οργάνωση.
Για να ρίξουν φως, όπως έχουν υποσχεθεί, στο τρομοκρατικό δίκτυο που φαίνεται ότι ήταν ένα και ενιαίο, οι γαλλικές και οι βελγικές αρχές αναμένουν πολλά από τον Σαλά Αμπντεσλάμ. Ο ύποπτος - κλειδί για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι συνελήφθη στις Βρυξέλλες, μετά από τέσσερις μήνες ανθρωποκυνηγητού, αλλά αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές. Η Γαλλία έχει ζητήσει την έκδοσή του, ένα ενδεχόμενο στο οποίο δεν φέρνει πλέον αντίρρηση ο ίδιος.
Στο μεταξύ, οι αρχές συνεχίζουν το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι 24 νεκροί, μεταξύ των οποίων είναι και 11 αλλοδαποί από οκτώ διαφορετικές χώρες.