Σε αρκετά προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας και έχουν ήδη συγκεντρωθεί αρκετά σημαντικά στοιχεία, δήλωσε στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ακριβός Τσολάκης.
Στοιχεία, που θα βοηθήσουν στις έρευνες, φθάνουν και από την Κύπρο και από άλλες χώρες, πρόσθεσε. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα γίνει λεπτομερής έλεγχος του σημείου πρόσκρουσης του αεροπλάνου με τη χρήση ανιχνευτών μετάλλων.
«Ένας από τους στόχους της έρευνας είναι να εντοπισθούν τρεις άνθρωποι, που δεν έχουν ακόμη βρεθεί», είπε ο κ. Τσολάκης, χωρίς, όμως να γνωρίζει κατά πόσο ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και ο Γερμανός κυβερνήτης του αεροπλάνου, δεδομένου πως δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί πολλές σοροί.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δήλωσε ότι δεύτερος στόχος είναι ο εντοπισμός και του δεύτερου καταγραφέα του μοιραίου αεροσκάφους, αλλά ανέφερε πως δεν είναι και τόσο αισιόδοξος ότι θα βρεθεί και αν βρεθεί δε θα είναι σε καλή κατάσταση.
«Έχω την πεποίθηση πως θα βρούμε την αλήθεια και θα την ανακοινώσουμε στον κόσμο», διαβεβαίωσε ο κ. Τσολάκης, προσθέτοντας πως έχουν απορριφθεί ορισμένα σενάρια ως προς τη πτώση του αεροπλάνου, όπως της κατάρριψής του από τα ελληνικά μαχητικά.
Τέλος, διέψευσε δημοσιεύματα ότι υπάρχει μαγνητοφωνημένη συνομιλία του κυβερνήτη του αεροπλάνου με τα γραφεία της εταιρείας, που έγινε στα πρώτα στάδια της πτήσης, αναφέροντας, μάλιστα, πως ζητήθηκε η κασέτα, αλλά η εταιρεία ανέφερε ότι «έγινε μεν συνομιλία, αλλά δεν κατεγράφη».
Πηγή: ΑΠΕ