Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε σημερα την πληροφορία πως ο Πρωθυπουργός έδωσε την εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να προωθηθούν άμεσα προς πώληση τα κερδοφόρα τμήματα της Ολυμπιακής.
Στην παρατήρηση εξάλλου, ότι «η κυβέρνηση επέδειξε σπουδή για τη διευθέτηση του προβλήματος της Ο.Α. ευνοώντας κατ΄αντανάκλαση τους ανταγωνιστές της Ο.Α.», ο κ. Ρουσόπουλος παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, το Σεπτέμβριο του 2004, όταν στη ΔΕΘ είχε σημειώσει πως ήταν ώριμες οι συνθήκες για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα σε σχέση με την Ολυμπιακή, καθώς και στις δηλώσεις του αρμόδιου Επιτρόπου της Ε.Ε. Ζακ Μπαρό, που χθες μίλησε «για προβλήματα που ξεκίνησαν το 1994 και φτάνουν ως το 2004».
«Αν λοιπόν δεν είναι αρκετά τα 10 χρόνια για να ληφθεί μια πολιτική απόφαση», παρατήρησε ο κ.Ρουσόπουλος, «τότε προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη περί της έννοιας της “βιασύνης”».
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει το θέμα της Ολυμπιακής στη Βουλή, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, αλλά, όπως είπε, αν το ζητήσει κάποιο κόμμα, θα γίνει».
Αναφορικά με το μέλλον και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ολυμπιακή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «η διασφάλιση των εργαζομένων θα είναι επαρκής, θα είναι ακριβής», παραπέμποντας σχετικά στην πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού.
Σε ερώτηση εξάλλου σχετική με τις ζημίες της εταιρείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, σημειώνοντας ότι «το 2003 η παλαιά Ολυμπιακή “μπήκε μέσα” 388 εκατ ευρώ., η νέα Ολυμπιακή, σε διάστημα 18 ημερών, “μπήκε μέσα” 23 εκατ. και η Αεροπλοΐα 30 εκατ. ευρώ -εν συνόλω δηλαδή, η Ο.Α. το 2003 “μπήκε μέσα” 441 εκατ.ευρώ, με άλλα λόγια το ποσό αυτό επιμερίζεται σε 1,5 εκατ. ευρω την ημέρα». «Το 2004, με την αυστηρή πολιτική που ακολουθήθηκε, εξοικονομήθηκαν περίπου 100 εκατ.ευρώ (σε σχέση με το 2003), δηλαδή μπήκε μέσα λιγότερο η Ο.Α.», επισήμανε ο κ. Ρουσόπουλος.
Σε ερώτηση τέλος, αν το πιθανό κλείσιμο της Ο.Α. οδηγήσει τις εξελίξεις σε μονοπωλιακή κατεύθυνση και άρα επικριθεί η κυβέρνηση ότι «ταυτίζεται με συγκεκριμένα συμφέροντα», ο κ.Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία οφείλει να θέτει κανόνες υγιούς ανταγωνισμού και να ελέγχει την εφαρμογή τους». «Αυτό, η κυβέρνηση θα το κάνει, όπως το κάνει και σε άλλους τομείς», συμπλήρωσε.