Τένις: Το Roland Garros δεν «πηγαίνει» στο Νο 1

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 18:41
UPD:18:49
REUTERS/VINCENT KESSLER
A- A A+

Ακόμα μια εβδομάδα διακοπών και στη συνέχεια το «μεγάλο τένις» θα εκκινήσει για το μακρύ ταξίδι προς την Αυστραλία, όπου θα σηματοδοτηθεί όπως πάντα η νέα σεζόν.

Πολλά τα προς κατάρριψη ταμπού ή τα στοιχήματα που αναμένουν νικητή και για Το 2016, ειδικά στους Άνδρες: θα κατορθώσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο αδιαφιλονίκητος νούμερο 1 αθλητής του κόσμου, να θριαμβεύσει στο Roland Garros, να κάνει το Grand Slam και να κυριαρχήσει όπως έκανε το 2015; 

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα είναι σε θέση να φτάσει στο 18ο τίτλο ή η ηλικία των 34 ετών θα τον καταδικάσει σε αναπόφευκτη παρακμή; Ο Ραφαέλ Ναδάλ θα επιστρέψει ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο για να διεκδικήσει το 10ο Roland Garros; 

Το τελευταίο μεγάλο τουρνουά που κέρδισε ο Ισπανός ήταν ακριβώς στο Παρίσι, το 2014: από τότε πολλές σκιές και λίγα φώτα για τον τενίστα από το Μανακόρ, αλλά η «πείνα» για νίκες του Ράφα είναι ανεξάντλητη και να το θεωρηθεί «τελειωμένος» θα ήταν το πιο σοβαρό λάθος που θα μπορούσε να γίνει. Οι απαντήσεις, όπως πάντα, θα δοθούν στα courts. 

Να σημειωθεί ότι μόνο ο Κουέρτεν και ο Ναδάλ τα τελευταία 20 χρόνια κατόρθωσαν να κατακτήσουν το γαλλικό Όπεν ενώ βρίσκονταν στην κορυφή της Atp. Ο Τζόκοβιτς, ύστερα από 11 συμμετοχές και τρεις χαμένους τελικούς, τον χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλον στο κυνήγι του Grande Slam. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις