Βαρύτατες ποινές για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Σύντομα στη Βουλή το ν/σχ
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 17:31
A- A A+

Με χρηματικές ποινές από 50.000 έως 300.000 ευρώ, αλλά και φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών θα τιμωρούνται όσοι διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω Iντερνετ, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Τις ρυθμίσεις παρουσίασε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Ιωαννίδη.

Για τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού χωρίς τη χρήση Διαδικτύου, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 10.000 έως 100.000 ευρώ.

Επίσης, η πορνογραφία ανηλίκου κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια επισύρει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη και χρηματική ποινή από 5.000 έως 100.000 ευρώ.

Ακόμη, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 500.000 ευρώ, αν από την τέλεση της αξιόποινης πράξης της παιδικής πορνογραφίας προκληθεί βαριά σωματική βλάβη.

Για την προστασία των ανηλίκων θυμάτων, μεταξύ άλλων προβλέπεται:

- Αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρου για τα θύματα παιδικής πορνείας και πορνογραφίας.

- Σύμπραξη παιδοψυχολόγου ή παιδοψυχιάτρου κατά την ανάκριση.

- Ψυχοδιαγνωστική εξέταση και θεραπεία και του θύματος και του δράστη.

Αναστολή της παραγραφής καθ’ όλη τη διάρκεια της ανηλικότητας του θύματος.

Επιπλέον, απαγορεύεται η δημοσιοποίηση περιστατικών τα οποία μπορεί να αποκαλύπτουν την ταυτότητα του ανήλικου θύματος, ενώ δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη εμφάνιση του θύματος στο ακροατήριο, καθώς υποκαθίσταται από τη χρήση ηλεκτρονικού οπτικοακουστικού μέσου (μαγνητοταινία ή βίντεο).

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή