Βελιγράδι - Αρχισε η δίκη πρώην μέλους του UCK

Βοσνία - Καταδίκη τριών Σέρβων για το φόνο μουσουλμάνων
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 15:50
A- A A+

Αρχισε σήμερα στο Βελιγράδι η δίκη του πρώην μέλους του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), Αντόν Λεκάι, κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου, μετέδωσε το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Ο 25χρονος Λεκάι, κατηγορείται για το φόνο τεσσάτων πολιτών το 1999 στην Τζακοβίτσα. στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, και για κακομεταχείριση άλλων 13 πολιτών, στην πλειονότητά τους Ρομά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Λεκάι ήταν μέλος της ένοπλης οργάνωσης Cipat του Ραμούς Χαραντινάι -αρχηγού του UCK στην περιοχή Ντουκαντζίνι του νοτιοανατολικού Κοσόβου και μετέπειτα πρωθυπουργού του Κοσόβου- ο οποίος κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία για εγκλήματα πολέμου.

Εν τω μεταξύ, στη Βοσνία, σερβοβοσνιακό δικαστήριο καταδίκασε τρεις Σέρβους, πρώην αστυνομικούς, σε ποινές κάθειρξης μέχρι 20 ετών για το φόνο έξι Μουσουλμάνων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, τα θύματα, κάτοικοι της πόλης Πρίγεντορ (βορειοδυτική Βοσνία) η οποία είχε γίνει γνωστή για τα υπό σερβική διοίκηση στρατόπεδα κράτησης Μουσουλμάνων και Κροατών κατά την περίοδο του πολέμου, σκοτώθηκαν στο διάστημα 29 - 31 Μαρτίου 1994.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή