Προκριματικοί EURO 2016: Στους τελικούς και η Τσεχία!

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 21:29
UPD:21:34
REUTERS/INTS KALNINS

Οι Τσέχοι επικράτησε με 2-1 της Λετονίας στη Ρίγα και «τσέκαραν» το εισιτήριο για την καταληκτική φάση της διοργάνωσης, ωστόσο, το αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση ήταν η νίκη της Τουρκίας επί της Ολλανδίας με 3-0.

A- A A+

Μετά την Αγγλία, η Τσεχία έγινε απόψε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τους τελικούς του EURO 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας.

Οι Τσέχοι επικράτησε με 2-1 της Λετονίας στη Ρίγα και «τσέκαραν» το εισιτήριο για την καταληκτική φάση της διοργάνωσης, ωστόσο, το αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση ήταν η νίκη της Τουρκίας επί της Ολλανδίας με 3-0.

Στα πρώτα 25 λεπτά η Τσεχία είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη-πρόκριση με τα γκολ των Λιμπέρσκι (13΄) και Νταρίντα (25΄). Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Ζιουνίνς, ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και σε συνδυασμό με τη νίκη των Τούρκων η ομάδα της Ανατολικής Ευρώπης εξασφάλισε την παρουσία της στους τελικούς του EURO.

Απόλυτα συνεπής αποδείχθηκε η Τουρκία στο «ματς της χρονιάς» με τους Ολλανδούς. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έκανε... πάρτι απέναντι στους «οράνιε», χάρις στα τέρματα των Εζιακούπ (8'), Τουράν (26΄) και Γιλμάζ (86΄) και, πλέον, μπήκε για τα καλά στο... κόλπο της πρόκρισης, σε αντίθεση με την ομάδα της Ολλανδίας, η οποία καλείται να πάρει νίκες στα υπόλοιπα ματς ενώ θα περιμένει και στραβοπατήματα της Τουρκίας για να περάσει ξανά στην 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Με τον Ομάρ Ελαμπντελαουΐ στο αρχικό σχήμα, η Νορβηγία επιβλήθηκε 2-0 της Κροατίας και παρέμεινε στην κορυφή του γκρουπ, όντας το μεγάλο φαβορί για την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Γαλλίας. Το σκορ άνοιξε με το αυτογκόλ του Τσόρλουκα στο 51΄, ενώ το «τρίποντο» σφράγισε στο 69' ο Μπέργκετ.

Η Μάλτα έψαχνε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2016, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν (2-2). Ο Αμιρκουλίγεβ άνοιξε το σκορ για τους Αζέρους στο 36΄, αλλά ο Μίσφουντ στο 55' και ο Έφιονγκ στο 71΄ κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή για τη νησιωτική ομάδα. Ο Αμιρκουλίγεβ πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο 80ό λεπτό και ισοφάρισε σε 2-2.

Με τον Γκάρεθ Μπέιλ στη σύνθεσή της η Ουαλία έμεινε στο 0-0 με το Ισραήλ στο Κάρντιφ, αποτέλεσμα που δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να γίνουν η τρίτη ομάδα που θα κλείσει τα «εισιτήρια» για τη Γαλλία πριν το τέλος των προκριματικών.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις