Μεγάλη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας στο Αμάν

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 19:29
UPD:20:19
A- A A+

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο του Αμάν, για να καταδικάσουν τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις 9 Νοεμβρίου και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 59 άνθρωποι στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αούνι Γέρβας, που συμμετείχε στη διαδήλωση, είπε ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ελέγχου στα σύνορα της χώρας.

Στο μεταξύ, σε ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα μέσω του Ιντερνετ, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, υποστηρίζει ότι η οργάνωση δεν σκόπευε να πλήξει μουσουλμάνους, αλλά ξένους πράκτορες που διέμεναν στα τρία ξενοδοχεία που χτυπήθηκαν.

Ο Ζαρκάουι φέρεται να προειδοποιεί τους Ιορδανούς να μην πλησιάζουν σε ξενοδοχεία, αλλά και σε πρεσβείες και προξενεία χωρών που συμμετείχαν στον πόλεμο στο Ιράκ.

Για να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ιορδανία ζητά αποχώρηση των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων από την Ιορδανία, το κλείσιμο των πρεσβειών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισράηλ στο Αμάν, και να σταματήσει να εκπαιδεύει μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στο έδαφός της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή