Τένις: Στον 3ο γύρο του U.S. Open Φέντερερ και Μάρεϊ

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 15:13
UPD:15:37
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

O Μάρεϊ έφτασε στην όγδοη ανατροπή της καριέρας του σε αγώνες που βρέθηκε να χάνει με 0-2 και τώρα θα παίξει με τον Βραζιλιάνο Τόμας Μπελούτσι.

A- A A+

Οι Ρότζερ Φέντερερ και Άντι Μάρεϊ επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο του U.S. Open, με τον Σκωτσέζο πάντως να ζορίζεται αρκετά και να κινδυνεύει με αποκλεισμό, πριν κάνει μια επική ανατροπή.

Ο αντίπαλός του, ο Αντριάν Μαναρινό, τον καθήλωσε στα πρώτα δύο σετ επικρατώντας με 7-5 και 6-4. Στη συνέχεια ο Μάρεϊ έπαιξε σύμφωνα με την κλάση του, επέβαλε το παιχνίδι του, κατάκτησε τρία σετ στη σειρά (6-1, 6-3, 6-1) έφτασε στην όγδοη ανατροπή της καριέρας του σε αγώνες που βρέθηκε να χάνει με 0-2 και τώρα θα παίξει με τον Βραζιλιάνο Τόμας Μπελούτσι.

Αντίθετα, σε... περίπατο αποδείχθηκε ο αγώνας του Φέντερερ με τον Βέλγο Στιβ Νταρσίς, καθώς ο Ελβετός άσος προκρίθηκε στον γ΄ γύρο της διοργάνωσης σχεδόν χωρίς να ιδρώσει, μιας και χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά για να νικήσει με 3-0 (6-1, 6-2, 6-1) και να κλείσει ραντεβού με τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ.

Με τη νίκη αυτή το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος πέντε τίτλων στη διοργάνωση ισοφάρισε το ρεκόρ της Σερένα Γουίλιαμς με τις περισσότερες νίκες στο U.S. Open, δηλώνοντας μετά την επιτυχία του πως «είναι υπέροχο που εξακολουθώ να συμμετέχω και να παίζω καλά. Ελπίζω αυτή να μην είναι η τελευταία μου φορά εδώ».

Στις Γυναίκες, αντίθετα, έγινε η σούπερ έκπληξη με τον αποκλεισμό της Καρολίν Βοζνιάκι. Η αθλήτρια από τη Δανία, που κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε από την «άσημη» (νούμερο 149) Τσέχα Πέτρα Τσέτκοφσκα με 1-2 (4-6, 7-5, 6-7) και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις